PSD, acuzații grave în plină pandemie de coronavirus: „Cel mai mic număr de teste pentru depistarea COVID-19”

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
17/03/2020, 20:40
PSD, acuzații grave în plină pandemie de coronavirus: „Cel mai mic număr de teste pentru depistarea COVID-19”
PSD spune că România a făcut cele mai puține teste de depistare a coronavirusului

Social-democrații acuză faptul că România se află printre țările care au făcute cele mai puține teste pentru depistarea coronavirusului, lăsând să se înțeleagă faptul că numărul îmbolnăvirilor ar fi mult mai mare!

PSD spune că România a făcut cele mai puține teste de depistare a coronavirusului

Astfel, senatorul PSD Lucian Romaşcanu a susținut o declarație de presă în care solicită autorităților competente să facă publice și numărul persoanelor testate pentru depistarea coronaviruslui! În plină pandemie, social-democratul nu a uitat de adversitatea politică. Acesta a spus că au fost făcute doar 3200 de teste, câteva sute fiind ”irosite de liberali”.

„Din păcate, România este una dintre ţările în care s-au făcut cele mai puţine teste pentru depistarea Covid-19, aproximativ 3.200. Dintre acestea, câteva sute au fost irosite din cauza inconştienţei unor politicieni ai PNL care, în loc să respecte procedurile stabilite de profesionişti, le-au încălcat cu bună ştiinţă. (…)

PSD acuză Guvernul Orban că nu sprijină economia României

Este obligatoriu ca autorităţile să facă o informare cât se poate de clară şi transparent. Pentru a preveni panica şi haosul, oamenii trebuie să fie informaţi corect. Lipsa unei testări corespunzătoare duce la statistici perturbate care pot induce în eroare şi genera măsuri necorespunzătoare.

De aceea facem un apel către autorităţile responsabile ca, atunci când raportează cazurile noi de îmbolnăvire, să spună şi câte teste au fost făcute”, a afirmat Lucian Romaşcanu.

Social-democratul acuză Guvernul Orban că nu a luat nicio măsură până acum pentru susșinerea mediului de afaceri. Spre deosebire de ate state care au luat măsuri pentru sprijinirea afacerilor, în România sunt doar promisiuni frumoase.

”Cerem Guvernului să discute cu investitorii. Nu putem lăsa oamenii în stradă, în plină criză de sănătate. Statele au introdus măsuri pentru sprijinirea mediului de afaceri. În România nu există nici măcar un singur act normativ pentru sprijinirea economiei naționale. Gata cu vorbele, e timpul pentru fapte”, a mai spus reprezentantul PSD.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×