PSD acuză Guvernul Orban că a numit ilegal 24 de prefecți! Cei destituiți amenință guvernul cu justiția

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
17/01/2020, 14:31
PSD acuză Guvernul Orban că a numit ilegal 24 de prefecți! Cei destituiți amenință guvernul cu justiția
PSD acuză Guvernul Orban că a numit ilegal 24 de prefecți. Sursa foto: qmagazine.ro

PSD acuză Guvernul Orbana numit ilegal 24 de prefecți, iar reprezentanții guvernului din teritoriu care au fost destituiți amenință acum Executivul cu instanța.

PSD acuză Guvernul Orban că a numit ilegal 24 de prefecți

Cel care a făcut public cazul a fost secretarul general adjunct al Partidului Social Democrat, Daniel Suciu, care a făcut declaraţii vineri, 17 ianuarie 2020, în cadrul unei conferinţe de presă la Bistriţa.

Acesta precizează că, în opinia membrilor social-democraţi, Guvernul Orban i-a numit ilegal pe cei 24 de prefecţi, iar aceștia au depus o plângere penală prealabilă la Guvern.

„Din cei 28 de prefecţi care au fost numiţi aşa, noaptea că hoţii, 24 au fost numiți ilegal”

Prefecții destituiți spun că în cazul unui răspuns nefavorabil, aceştia se vor adresa instanţei de contencios-administrativ.

„Din cei 28 de prefecţi care au fost numiţi aşa, noaptea că hoţii, mulţi dintre ei, 24, au fost numiţi, din punctul nostru de vedere, ilegal.

Ca un element de noutate, să ştiţi că cel puţin un aviz se dădea acolo, pe loc, de la Guvern, de pe un calculator aflat în sala unde se ţine şedinţa de guvern. Mulţi dintre ei nu puteau ocupa această funcţie, conform legii. (…)

S-a făcut procedură prealabilă către Guvernul României, în care le-am atras atenţia să revină asupra acestor numiri, în caz contrar vom ataca în contencios-administrativ – atacă cei care au făcut plângerea prealabilă, cei interesaţi – şi eu vă spun că există riscul major că instanţa de judecată să zică: ‘înapoi, băieţi, că nu e prea bine ce aţi făcut’”, a precizat deputatul Daniel Suciu.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×