Proteste în Piața Victoriei. Conflict între jandarmi și participanți pe Magheru

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
22/12/2018, 20:26
Proteste în Piața Victoriei. Conflict între jandarmi și participanți pe Magheru
Protestele în Piața Victoriei au adus nu numai omagiul celor care au murit pentru libertate în decembrie 1989, ci și conflicte între jandarmi și participanți

Protestele în Piața Victoriei au adus nu numai omagiul celor care au murit pentru libertate în decembrie 1989, ci și conflicte între jandarmi și participanți. Mulți dintre aceștia au agresat verbal oamenii legii după ce aceștia au refuzat să le permită să blocheze trei benzi de circulație în timpul marșului.

Astfel, din cauza că jandarmii le-au cerut să se desfășoare doar pe două benzi, mai mulți participanți au început să le adreseze cuvinte dure. Evenimentul are ca scop comemorarea victimelor de la Revoluția din 1989, organizatorii acestuia chiar rugându-i pe manifestanți să vină cu candele.

Protestele din Piața Victoriei au adus conflicte între jandarmi și participanți

Este vorba despre organizațiile civice Rezistența, Corupția Ucide și Inițiativa României. Aceștia au trimis un mesaj, în mediul online, prin care anunțau obiectivul evenimentului. ”Decembrie 1989. 1116 de oameni au murit pentru libertate. Nu au murit pentru amnistia și grațierea ticăloșilor. Au murit pentru DREPTATE și pentru LIBERTATE. Acum, la mai puțin de 29 de ani, lupta lor riscă să fie în zadar.

Proteste în Piața Victoriei. Conflict între jandarmi și participanți pe Magheru
Din cauza că jandarmii le-au cerut să se desfășoare doar pe două benzi, mai mulți participanți au început să le adreseze cuvinte dure

Libertatea și dreptatea sunt în pericol. Pe 22 Decembrie 2018 le vom onora sacrificiul. Și vom spune că și EI: NU VREM ÎNTUNERIC! VREM DEMOCRAȚIE! VREM LIBERTATE!”, a fost mesajul organizațiilor civice, publicat pe Facebook.

Protestul a adunat mii de oameni pe străzi pentru a-i comemora pe cei care au murit pentru libertate în 1989

Traseul marșului este: Piața Victoriei-Piața Universității-Sala Dalles-Palatul Regal. Protestul, la 29 de ani de la Revoluție, a adunat, în jurul orei 18, 3.000 de oameni. Printre cei care au luat parte la acest eveniment și se află în acest moment în Piață sunt Oana Pelea și Mihai Șova.

Protest în Piața Victoriei, la 29 de ani de la Revoluție —> https://goo.gl/9sc2aR

Gepostet von Libertatea.ro am Samstag, 22. Dezember 2018

Filozoful, în vârstă de 102 ani și-a anunțat admiratorii că va putea fi găsit la ”Girafă”. De asemenea, colosala actriță Oana Pelea a încununat evenimentul prin pronunțarea tuturor celor care au murit pentru libertare și dreptate în 1989.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×