Încep proteste de amploare în fața Guvernului! Federația Solidaritatea Sanitară a anunțat că va declanșa protestele împotriva ordonanței de urgență prin care salariile vor fi înghețate, dacă Guvernul o va adopta. Această schimbare ar urma să înceapă în curând, astfel că aceștia promit mobilizarea rapidă.
„Sistemul public de sănătate este marcat de puternice convulsii sociale generate de introducerea unor ritmuri diferite de creştere a salariilor de bază între diferitele categorii de personal”, au anunțat reprezentanții.
Proteste la Guvern!
Consiliu de Coordonare al Federației Solidaritatea Sanitară a decis vineri mobilizarea pentru proteste. Totul se va petrece din cauza posibilei adoptări a Ordonanței de Urgență a veniturilor care vor urma să înghețe. „Protestele vor viza un răspuns proporţional din partea salariaţilor: dacă se ajunge la situaţia promovării unui act normativ de îngheţare a salariilor în perioada sărbătorilor măsurile de protest pot fi declanşate în aceeaşi perioadă, amploarea protestelor şi formele de manifestare fiind corelate cu nivelul de afectare a intereselor angajaţilor.
Reamintim că la ora actuală sistemul public de sănătate este marcat de puternice convulsii sociale generate de introducerea unor ritmuri diferite de creştere a salariilor de bază între diferitele categorii de personal. Această măsură a fost adoptată de Parlament prin legea 153/2017 la iniţiativa Guvernului, împotriva solicitărilor consecvente ale Federaţiei Solidaritatea Sanitară ca creşterile salariale să se aplice tuturor categoriilor de salariaţi simultan, ea afectând în mod negativ buna funcţionare a sistemului sanitar”, arată în comunicatul de presă care a fost transmis în dimineața zilei de sâmbătă, de către federație. Sindicaliștii au anunțat că protestele vor deveni realitate dacă nu vor fi onorate doleanțele firești ale salariaților, create de angajamentele Guvernului.
Eugen Teodorovici, despre salariile înghețate: „nu aplicăm măsuri dincolo de mandat”
„Este un document trimis Comisiei Europene (…) Este un document de lucru, să spunem aşa, o posibilă variantă trimisă Comisiei Europene, pentru că acesta este modul în care Guvernul lucrează de ani de zile şi orice stat membru asta face: trimite Comisiei Europene discuţii, scenarii, calcule, pentru ca într-un final să luăm o decizie într-un sens sau altul. (…)
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Ia-ți prima de meci de la MaxBet! Bonus de bun venit 3 în 1: 1000 lei sport + 444 rotiri gratuite + 50 lei la loterii
În câteva săptămâni noi intrăm în Guvern cu proiectul de buget pe 2019, document în cadrul căruia vom regăsi varianta finală. Este o discuţie, un scenariu propus de Ministerul de Finanţe, pe baza unor calcule, şi chiar o propunere de aplicare a legii salarizării nu până în 2022, ci chiar până în 2020, tocmai pentru a arăta foarte clar că suntem foarte siguri de ceea ce facem, că nu aplicăm măsuri dincolo de mandatul acestui Guvern, adică 2020. Şi, mai mult, trebuie să subliniez încă o dată că Guvernul PSD-ALDE a promis şi a aplicat ceea ce a promis. Nu a tăiat din veniturile românilor”, a declarat acesta despre proiectul în cauză.