Polițiștii din România amenință cu proteste, dacă vor fi înghețate salariile din 2019

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
06/12/2018, 13:30
Polițiștii din România amenință cu proteste, dacă vor fi înghețate salariile din 2019
Dacă salariile vor fi înghețate, poliția din România va protesta!

Oamenii legii din România amenință Guvernul cu proteste, dacă salariile din 2019 vor urma să fie înghețate. Proiectul care este încă asumat de către Guvern arată că măsurile fiscale bugetare vor fi modificate. „Deşi în proiectul de ordonanţă nu se face referire la creşterea etapizată care trebuie sa se facă cu 1 ianuarie, trebuie să fim foarte atenţi la forma finală pe care o va avea ordonanţa de urgenţă.

Poliţiştii nu vor mai accepta să le crească veniturile doar pe hârtie. În cazul îngheţării salariilor, vom declanşa ample acţiuni de protest pe termen nelimitat”, conform Sindicatul Europol.

Polițiștii vor pretesta dacă salariile din 2019 îngheață

Polițiștii din România se pregătesc de protestele pentru Guvern, dacă situația despre care se speculează se va pune în practică. Aceștia nu doresc înghețarea salariilor de anul viitor, astfel că s-au gândit că protestele vor opri asta. „Chiar astăzi în ajunul sărbătorii Sf. Nicolae, poliţiştilor li s-a pregătit un «cadou» neaşteptat. Guvernul a pregătit proiectul de ordonanţă de urgenţă privind măsurile fiscal bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene, ordonanţă care se va aplica în cursul anului 2019. Conform proiectului care încă nu este asumat de Guvern şi care deocamdata a fost trimis în circuit, în anul 2019 cuantumul sporurilor, indemnizaţiilor, compensaţiilor primelor, despăgubirilor, compensaţiilor pentru chirie si al celorlalte elemente ale salariului, care nu fac parte din salariul brut lunar se menţin la nivelul cuantumului acordat pentru luna decembrie 2018.

Norma de hrană şi drepturile de echipament se menţin în plată la nivelul stabilit pentru luna decembrie 2018. De asemenea, activitatea desfăşurată de poliţişti în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale şi în celelalte zile în care nu se lucrează, se acordă drepturile prevăzute în legislaţia în vigoare în luna iunie 2017. Mai mult de atât, instituţiile şi autorităţile publice aşa cum sunt ele definite la art. 2, alin. 1, pct. 30 din Legea 500/2002 privind finanţele publice şi la art. 2, pct.39 din Legea 273/2006 indiferent de sistemul de finanţare, nu acordă personalului din cadrul acestora indemnizaţia de vacanţă reglementată prin Legea 153/2017”, au specificat sindicaliștii.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×