Protest al angajaților din penitenciare, în fața MAI: „Pe noi ne furați, pe hoți îi eliberați”

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
07/02/2019, 13:51
Protest al angajaților din penitenciare, în fața MAI: „Pe noi ne furați, pe hoți îi eliberați” GALERIE FOTO
Angajații din penintenciare protestează!

Polițiștii și angajații de la penitenciare au ieșit în stradă. Lucrătorii din penitenciare și rezerviștii militari protestează azi, 7 februarie, în încercarea de a atrage atenția asupra problemelor ridicate de condițiile de muncă. Ei mai doresc, de asemenea, schimbări care privesc salarizarea și scăderea pensiilor. Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor a anunțat că pe data de 8 februarie, la ora 08:30, protestul va continua la Parlament.

„Pentru personalul în activitate din sectorul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, alocaţiile bugetare aferente îmbunătăţirii condiţiilor de lucru şi asigurării dotărilor şi logisticii s-au redus continuu, pentru personalul din penitenciare acestea fiind de 3 ori mai mici în 2019 faţă de 2017 în pofida faptului că bugetul instituţilei a avut un trend crescător”, se arată într-un comunicat trenasmis prin MEDIAFAX.

„Cerem, aşadar, condiţii de lucru mai bune şi o salarizare echitabilă pentru personalul în activitate şi încetarea discriminării pensionarilor militari. În cazul în care guvernanţii nu vor răspunde pozitiv solicitărilor noastre acţiunile de protest vor continua pe termen nelimitat”, precizează același comunicat al Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor.

Protest MAI SNSP https://goo.gl/dybtKt

Protest MAI SNSP https://goo.gl/dybtKt

Gepostet von Click Debate am Donnerstag, 7. Februar 2019

Protest la MAI! Angajații penitenciarelor nu se lasă!

Polițiștii, lucrătorii și rezerviștii militari protestează azi, în fața Ministerului Justiție și Ministerului Afacerilor Interne. De asemenea, aceștia anunță că nu renunță, astfel că vineri se vor afla în fața Parlamentului, luptând pentru aceleași lucruri.

„Acţiunile de protest se suprapun cu Reuniunea Informală a Consiliului JAI (Justiţie şi Afacerilor Interne), la nivel de miniştri, iar prin pichetările comune ale instituţiilor susamintite dorim să atragem atenţia asupra unor probleme care afectează drepturile şi interesele personalului activ şi în rezervă din sectorul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională”.

Angajații de la penitenciare protestează!
Angajații de la penitenciare protestează!

„Salariile personalului din sectorul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională au fost îngheţate prin ordonanţe de urgenţă care au suspendat în mod repetat aplicarea legii cadru de salarizare a personalului plătit din fonduri publice (L153/2017) şi care au dezechilibrat acest pretins cadru unitar al salarizării în sectorul public prin discriminarea acestui domeniu de activitate”, potrivit unui comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Proteste angajați penitenciare
Proteste angajați penitenciare

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a reacționat la protestele. Pe Facebook. „La MAI, MJ si Parlament – protest organizat de sindicaliștii din MAI si ANP! Oare cîți protestatari sunt numai din ANP?”, a postat Tudorel Toader pe Facebook.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×