Grevă polițiști: Când ies în stradă oamenii legii și lucrătorii din penitenciare

Ciprian Postolache   
în Stiri de ultima ora
04/02/2019, 12:52
Grevă polițiști: Când ies în stradă oamenii legii și lucrătorii din penitenciare GALERIE FOTO
Grevă polițiști: Când ies în stradă oamenii legii și lucrătorii din penitenciare

Polițiștii ies în stradă. Oamenii legii și lucrătorii din penitenciare au anunțat un protest în data de 7 februarie 2019, începând cu ora 09.00. Ofițeri și agenți de poliție și penitenciare alături de rezerviști militari protestează în fața sediului Ministerului Administrației și Internelor și, începând cu ora 12.00, la sediul Ministerului Justiției împotriva inechităților salariale și a discriminării pensionarilor militari. Mai mult a doua zi, pe 8 februarie proestul se va muta începând cu ora 08.30 la Parlament.

Polițiștii cer „condiții de lucru mai bune și o salarizare echitabilă pentru personalul în activitate și încetarea discriminării pensionarilor militari”. Acțiunile de protest ale oamenilor legii se suprapun cu reuniunea Informală a Consiliului JAI (Justiție și Afaceri Interne), la nivel de miniștri. Aceștia vor să atragă astfel atenția asupra problemelor cu care se confruntă.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Polițiștii amenință cu greva! Pe 8 februarie vor protesta la Parlament

Polițiștii ies în stradă și amenință cu greva dacă nu le sunt îndeplinite cererile. „În data de 7 februarie 2019, începând cu ora 09.00, ofițeri și agenți de poliție și penitenciare alături de rezerviști militari protestează în fața sediului Ministerului Administrației și Internelor și, începând cu ora 12.00, la sediul Ministerului Justiției împotriva inechităților salariale și a discriminării pensionarilor militari. În data de 8 februarie 2019, începând cu ora 08.30, protestul continuă la Parlament.”, se arată în comunicat.

În data de 8 februarie 2019, începând cu ora 08.30, protestul oamenilor legii continuă la Parlament

„Dorim să atragem atenția asupra unor probleme care afectează drepturile și interesele personalului activ și în rezervă din sectorul de apărare, ordine publică și siguranță națională. Salariile personalului din sectorul de apărare, ordine publică și siguranță națională au fost înghețate prin ordonanțe de urgență care au suspendat în mod repetat aplicarea legii cadru de salarizare a personalului plătit din fonduri publice (L153/2017) și care au dezechilibrat acest pretins cadru unitar al salarizării în sectorul public prin discriminarea acestui domeniu de activitate.

„Pensiile militare au fost reduse cu peste 30%”

Printr-o scamatorie legislativă (OUG 59/2017), pensiile militare au fost reduse cu peste 30%, fiind eliminate de facto drepturi obținute în vederea pensionării: Semnul onorific ‘În Serviciul Patriei (L574/2004), majorarea pentru fiecare an peste vechimea în serviciu minimă necesară pentru pensionare (L223/2015, art. 29 lit b) și contribuția individuală suplimentară la pensie (L223/2015, art. 108).

„În cazul în care guvernanții nu vor răspunde pozitiv solicitărilor noastre acțiunile de protest vor continua pe termen nelimitat”

Pentru personalul în activitate din sectorul de apărare, ordine publică și siguranță națională alocațiile bugetare aferente îmbunătățirii condițiilor de lucru și asigurării dotărilor și logisticii s-au redus continuu, pentru personalul din penitenciare acestea fiind de 3 ori mai mici în 2019 față de 2017 în pofida faptului că bugetul instituțilei a avut un trend crescător.

„Acțiunile de protest vor continua pe termen nelimitat”

La acțiunile de protest organizate de către Federaţia Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi Personalului Contractual din România, Federația Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor și Forumul Structurilor Asociative din Sistemul de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională sunt invitați să participe toți angajații și rezerviștii din sectorul de apărare, ordine publică și siguranță națională.

Cerem, așadar, condiții de lucru mai bune și o salarizare echitabilă pentru personalul în activitate și încetarea discriminării pensionarilor militari. În cazul în care guvernanții nu vor răspunde pozitiv solicitărilor noastre acțiunile de protest vor continua pe termen nelimitat.”, se arată în comunicatul transmis de Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×