Proprietara Castelului Bran, găsită moartă! Arhiducesa Elisabeta Sandhofer a murit la 69 de ani

Mirela Apostol   
în Stiri de ultima ora
02/01/2019, 21:20
Proprietara Castelului Bran, găsită moartă! Arhiducesa Elisabeta Sandhofer a murit la 69 de ani GALERIE FOTO
Elisabeth Sandhofer a murit la vârsta de 69 de ani

Arhiducesa Elisabetei Sandhofer, proprietara Castelului Bran, a încetat din viaţă la vârsta de 69 de ani. Conform unui comunicat de presă remis de administraţia castelului, arhiducesa a fost găsită moartă.

„Castelul Bran anunţă cu profundă tristeţe despărţirea de Alteţa Sa Imperială şi Regală, Arhiducesa Elisabeth Sandhofer, care a trecut la cele veşnice după o lungă şi grea suferinţă. Prezenţă caldă, discretă şi de un umor fin, a marcat definitiv revenirea la viaţă a Castelului Bran, ieşit din lunga sa noapte comunistă.

Elisabeta Sandhofer, proprietara Castelului Bran, a murit

Se va afla mereu în rugăciunile noastre, împreună cu bunica sa, Regina Maria şi cu mama sa, Principesa Ileana. Dumnezeu să o odihnească în pacea veşnică!”, au anunţat reprezentanţii Castelului Bran.

Superbă fotografie a Castelului Bran, proprietatea Elisabetei Sandhofer, care a încetat din viaţă
Superbă fotografie a Castelului Bran, proprietatea Elisabetei Sandhofer, care a încetat din viaţă

Castelul Bran a intrat pe deplin în posesia moştenitorior principesei Ileana: arhiducele Dominic de Habsburg, arhiducesa Maria Magdalena Holzhausen şi arhiducesa Elisabeta Sandhofer, din luna iunie a anului 2009. Castelula fost retrocedat în mai 2006, însă a mai rămas timp de trei ani în administrarea statului român, prin Ministerul Culturii.

Loc de condoleanţe, amenajat în curtea Castelului Bran

Arhiducesa Elisabeth Sandhofer s-a născut în 1942 şi a fost cea mai mică dintre copiii principesei Ileana, mai având încă cinci fraţi. A fost căsătorită cu Dr. Friedrich Josef Sandhofer, cu care a avut patru copii, iar ceremonia fastuoasă a avut loc pe 3 august 1964 la Mondsee, Austria. Conform celor declarate de către purtătorul de cuvând al Castelului Bran, Bogdana Balmuş, a fost amenajat un loc special în curtea castelului pentru cei care vor să aprindă o lumânare în memoria celei care a fost Arhiducesa Elisabeta Sandhofer.

„Dumnezeu să o ierte și să o odihnească!”, „Îngerii, sa va vegheze, ARHIDUCESĂ”, „Sincere regrete! Dumnezeu sa o odihnească în pace! R.I.P”, sunt doar câteva dintre mesajele de condoleanţe care au apărut pe pagina de Facebook a Castelului Bran la anunţul dramei.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×