Programul rabla pentru electrocasnice! Ce valoare au voucherele!

Raluca Ogaru    Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
26/09/2018, 13:01
Programul rabla pentru electrocasnice! Ce valoare au voucherele!
Programul rabla pentru electrocasnice! Voucherul poate ajunge la 400 de lei

Gospodinele își pot schimba frigiderul vechi, care consumă mult, cu unul nou și poate primi și ceva bani pentru asta! Românii ar putea primi vouchere cu valori între 200 şi 400 de lei dacă decid să îşi înlocuiască un echipament electrocasnic vechi cu unul nou, în cadrul programului Rabla pentru electrocasnice.

Potrivit unui proiect de ordin publicat de Ministerul Mediului, ”valoarea voucherelor porneşte de la 200 de lei pentru pentru maşini de spălat rufe cu eficienţa energetică A++, creşte la 300 de lei pentru maşini de spălat rufe cu eficienţa energetică A+++, aparate de aer condiţionat cu eficienţa energetică la răcire (A+++/A++) sau pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice cu eficienţa energetică A++ şi poate ajunge la 400 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice cu eficienţa energetică A+++”, se arată într-un comunicat al ministerului citat.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Românii pot primi mai multe vouchere pentru electrocasnice prin programul Rabla

În cadrul programului Rabla pentru electrocasnice sunt incluse maşini de spălat rufe, frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice şi aparate de aer condiţionat, informează Agerpres.ro.

„Am ales să demarăm programul cu aceste 3 tipuri de echipamente pentru că sunt cele mai prezente în casele românilor, sunt cele mai mari consumatoare de energie şi sunt echipamentele de care oamenii se debarasează cel mai greu. În funcţie de interesul manifestat pentru program, acesta va putea fi completat şi cu alte tipuri de echipamente”, a declarat vicepremierul Graţiela Gavrilescu, ministru al Mediului.

Mai mult, românii pot beneficia de câte un voucher pentru fiecare dintre electrocasnicele cuprinse în programul Rabla!

Pentru a beneficia de finanţare, după publicarea Ordinului de ministru în Monitorul Oficial, doritorii trebuie să acceseze aplicaţia electronică de pe website-ul Administraţiei Fondului pentru Mediu şi să urmeze paşii de înscriere în program, până la completarea cu succes a acestora.

Citește și Start pentru „Programul Rabla”! Românii pot casa în premieră microbuze

Citește și 6000 de euro de la stat! Vezi ce trebuie să faci pentru a încasa banii!

Ulterior, solicitanţii se vor prezenta la unul dintre comercianţii validaţi, de unde vor achiziţiona echipamentul dorit. Suma finanţată se scade de către comerciant din valoarea totală a facturii echipamentelor achiziţionate prin program (TVA inclus), iar diferenţa va fi suportată de către persoana fizică, din surse proprii.

Potrivit oficialului, acesta este un program 100% nou, prin intermediul căruia autorităţile estimează că se vor înlocui peste 60.000 de echipamente vechi şi uzate cu unele noi, cu consum redus de energie.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×