Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, vine cu o veste devastatoare pentru tinerii care doresc să-și cumpere o locuință prin programul Prima Casă! Liberalul a spus că acest proiect se află sub analiză și la final se va hotărâ dacă va merge mai departe sau nu.
Programul Prima Casă ar putea dispărea
În prezent, sunt analizate mai multe proiecte derulate în trecut de guvernele PSD și se verifică dacă acestea au adus sau nu plusvaloare.
„Prima Casă se află binențeles pe această listă de programe (aflate în analiză -n.r.). Nu a fost nevoie (de bani la rectificare pentru „Prima Casă” -n.r.). Programele rămân. Doar facem o analiză. După ce facem o analiză, voi vedea care va mai rămâne în picioare sau nu”, a declarat Florin Cîțu.
Ministrul Finanțelor anaizează dacă programul Prima Casă a adus plusvaloare sau nu
Ministrul Finanțelor a catalogat proiectul PSD, prin care programului „Prima Casă” i se atribuie un caracter social devenind „O familie, o casă”, faptul că nu este interesant pentru actuala guvernare.
„În trei ani de zile, am văzut toate proiectele PSD și nu cred că a existat un proiect PSD care să-mi fi stârnit interesul așa de mult încât să-l folosesc. Nici acest proiect nu va fi interesant pentru noi”, a declarat liberalul.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Câștigăm 5.000 de lei cu SuperLiga! Biletul etapei 17
Programul Prima Casă face parte din măsurile anticriză inițiate de guvern pentru a susține sectoarele economice prioritare. Obiectivul principal este să deblocheze activitatea de creditare și să impulsioneze sectorul construcțiilor, ceea ce va avea efecte benefice asupra activității economice și creării de noi locuri de muncă.
Programul constă în facilitarea accesului populației la credite ipotecare. În acest scop, statul garantează în prezent 40% sau 50% din împrumuturile acordate de bănci, cu condiția ca acestea să acorde credite mai ieftine.