Prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni. Vreme schimbătoare până la Florii

Alexa Serdan   
în Prognoza meteo
13/03/2020, 17:56
Prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni. Vreme schimbătoare până la Florii
Prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni, inclusiv de Florii. Sursa foto: pixabay.com

Agenția Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni și a transmis că vremea va fi schimbătoare de la o zi la alta în următoarea perioadă. Meteorologii au anunțat că vremea va fi plăcută de Florii.

Cum va fi vremea în ultimele 2 săptămâni din luna martie

ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe MedieDurată a estimat cum va fi vremea în următoarea perioadă. Potrivit acestei estimări în următoarele 4 săptămâni vremea se va schimba de la o zi la alta, în timp ce temperaturile vor fi destul de ridicate pentru această perioadă a anului.

Meteorologii au anunțat că în săptămâna 16 – 23 martie valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă din an, în special în nord-estul țării. În ceea ce privește cantitățile de precipitații acestea vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării.

În săptămâna 23 – 30 martie vremea schimbă foaia și temperaturile vor fi mai mici decât cele prevăzute pentru acest interval din an în toate regiunile țării. De asemenea, regimul pluviometric va fi deficitar în Munții Apuseni, în regiunile intracarpatice și în nordul extrem al României, în timp ce în celelalte zone va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Cum va fi vremea de Flori și de Paști

Totodată, ANM estimează că în perioada 30 martie – 6 aprilie valorile termice vor continua să scadă și vor fi mai mici decât cele normale pentru această perioadă din an, în special în regiunile sudice, centrale și la munte. În celelalte zone ale țării temperaturile vor fi apropiate de cele normale.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în regiunile vestice și nord-vestice și în general apropiate de cele normale pentru această perioadă în restul teritoriului.
În intervalul 6- 13 aprilie valorile termice vor crește și se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval din an în toate regiunile țării. Regimul pluviometric estimat pentru această perioadă va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă din an, dar ușor deficit local în jumătatea nordică a țării.
Asta înseamnă că vremea de Florii va fi una plăcută și vom avea temperaturi ridicate. Prin urmare, este posibil ca în ziua de Paști vremea să fie la fel de frumoasă.
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×