Prognoza ANM pentru următoarele patru săptămâni! Cum va fi vremea în intervalul 9 martie – 6 aprilie

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
06/03/2020, 15:31
Prognoza ANM pentru următoarele patru săptămâni! Cum va fi vremea în intervalul 9  martie – 6 aprilie
În următoarele patru săptămâni vom avea parte de vreme frumoasă, ideală pentru activități în aer liber. Sursa foto: covasnamedia.ro

Administrația Națională de Meteorologie a transmis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, iar veștile sunt cât se poate de bune, pentru că ne putem lua în sfârșit rămas bun de la iarna geroasă. Nu doar că primăvara își face simțită din plin prezența, dar va aduce cu ea și vreme deosebit de caldă, ideală pentru diverse activități relaxante în aer liber.

În următoarele patru săptămâni ne vom bucura de soare și temperaturi ridicate

Potrivit specialiștilor, în intervalul 9 martie – 4 aprilie, mercurul din termometre va indica valori neobișnuit de mari pe întreg teritoriul țării, cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile estice și sud-estice.

Cât despre cantitățile de precipitații, acestea se anunță deficitare în zonele extracarpatice și apropiate de cele normale în rest. Pe arii restrânse, precipitațiile pot fi însoțite și de descărcări electrice sau intensificări ale vântului de scurtă durată.

Săptămâna 9 – 16 martie

Temperatura aerului va avea valori ce se vor situa peste limitele specifice perioadei, mai ales în regiunile estice și sud-estice. Totodată, regimul pluviometric va fi excedentar, cu precădere în extremitatea nordică. În restul teritoriului, cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Săptămâna 16 – 23 martie

Temperatura aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Cantitățile de precipitații vor fi în general excedentare în regiunile estice și sudice, dar mai ales în zona Carpaților Orientali și Meridionali, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 23 – 30 martie

Temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru săptămâna prognozată, pe întreg teritoriul României. Cât despre regimul pluviometric, acesta va fi ușor deficitar în regiunile intracarpatice și apropiat de valorile normale în rest.

Săptămâna 30 martie – 6 aprilie

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru acest interval, în toate regiunile. Totodată, cantitățile de precipitații vor fi deficitare în regiunile intracarpatice și apropiate de cele normale ale perioadei în rest.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×