Prognoza meteo pentru duminică, 19 august: Vremea va fi instabilă, cu ploi violente

Sandra Popescu   
în Stiri de ultima ora
18/08/2018, 19:27
Prognoza meteo pentru duminică, 19 august: Vremea va fi instabilă, cu ploi violente
Prognoza meteo pentru duminică,. 19 august, se anunță instabilă, cu ploi și temperaturi mai scăzute decât în zilele precedente

Prognoza meteo pentru duminică, 19 august, anunță vreme instabilă în toată țara. Pe cât de cald va fi, pe atât de violente vor fi și ploile care vor apărea ca din senin. Meteorologii ne anunță că această instabilitate atmosferică se va menține pe parcursul întregii zile, mai ales că avem deja o avertizare meteo de ploi, vijelii și căderi de grindină, valabilă până duminică, 19 august, la ora 22.00.

Site-ul  vremea.roanunță că se vor menține averse, în general slabe, și descărcări electrice, mai ales în zonele intracarpatice, pe spații relativ extinse. Cu toate acestea, vremea va fi în general călduroasă, chiar caniculară, cu temperaturi maxime care se vor situa între 27 și 32 de grade Celsius, în jumătatea de nord a țării. În cea sudică, se vor înregistra maxime situate între 31 și 36 de grade Celsius, ci valori mai scăzute în  depresiunile din estul Transilvaniei și în sudul litoralului. În schimb, în Lunca Dunării, vom avea de-a face cu temperaturi un pic mai ridicate.

Prognoza meteo pentru duminică, 19 august: în București

Potrivit meteo.ro, în Capitala țării, vom avea parte de cer în general senin.  Atât ziua cât și noaptea, temperaturile vor rămâne ridicate, iar maximele termice se vor ridica până la 33 de grade Celsius, în jurul amiezii, iar noaptea, vor ajunge chiar și la 20 de grade Celsius. Nu se vor înregistra ploi în Capitală, pe parcursul zilei, dar nu putem spune același lucru și pe timpul nopții. Odată cu lăsarea întunericului, am putea avea parte de averse cu furtuni și fulgere. În ceea ce privește vântul, acesta va sufla moderat de la nord-est, cu o viteză care se va înregistra între 10 și 15 kilometri pe oră.

Cantitatea de apă care se poate înregistra pe timpul nopții poate ajunge la 1 litru pe metrul pătrat. Vom scăpa de ploi, însă, odată cu debutul săptămânii viitoare, când temperaturile vor crește din nou.

Prognoza meteo pentru dumiciă, 19 august: la munte

La munte, prognoza meteo pentru duminică 19 august, anunță cer parțial înnorat, fiind așteptate furtuni cu fulgere, atât pe parcursul întregii zile, cât și noaptea. Vântul este variabil, va bate dinspre est, iar șansele de ploaie sunt crescute. Temperaturile pentru duminică sunt încadrate între 15 și 28 de grade Celsius, iar precipitațiile pot ajunge din punct de vedere al cantității, până la 1 litru pe metrul pătrat.

Vremea se va schimba, săptămâna viitoare, și la munte. Luni, 20 august, va fi ultima zi în care se vor mai înregistra ploi însemnate cantitativ. De marți, 21 august, ploile se vor rări, revine soarele, iar temperaturile vor crește treptat.

Prognoza meteo pentru dumiciă, 19 august: la mare

Potrivit ANM, pe Litorla, duminică 19 august, vremea se anunță instabilă. Mai ales după-amiaza și seara, cerul va fi temporar înnorat și ne putem aștepta la averse, însoție de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și chiar vijelii și grindină. Ploile vor avea caracter torențial, iar în anumite intervale de timp, cantitățile de apă ce se pot acumula pot ajunge chiar și la 20 de litri pe metrul pătrat, punctiform chiar la 30-40 de litri pe metrul pătrat. Și temperaturile vor fi mai scăzute față de zilele precedente: Costineşti 29 de grade Celsius, Mamaia 29 de grade Celsius, Mangalia 28 de grade Celsius, Neptun 28 de grade Celsius, Vama Veche 28 de grade Celsius.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×