Prognoza meteo pentru 9 decembrie 2019 – 6 ianuarie 2020. Vreme frumoasă și temperaturi ridicate de sărbători

Alexa Serdan   
în Prognoza meteo
09/12/2019, 15:28
Prognoza meteo pentru 9 decembrie 2019 – 6 ianuarie 2020. Vreme frumoasă și temperaturi ridicate de sărbători
Meteorologii au anunțat cum va fi vremea în următoarele 4 săptămâni. Sursa foto: pixabay.com

Meteorologii au actualizat prognoza meteo pentru următoarea perioadă și au transmis că românii vor avea parte la aceste sărbători de iarnă de vreme plăcută și temperaturi ridicate. ANM a transmis că temperaturile vor fi mai mari decât normalul acestei perioade.

Prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni

Administrația Națională de Meteorologie a precizat cum fi vremea în următoarele patru săptămâni, inclusiv de Crăciun și Anul Nou. Meteorologii au transmis că vom avea parte de o vreme plăcută în perioada sărbătorilor de iarnă.

Temperaturile maxime care se vor atinge în perioada 9 decembrie 2019 – 6 ianuarie 2020 vor fi mai ridicate decât normalul acestui interval din an. În perioada Crăciunului maximele vor ajunge până la 10 grade Celsius, în timp ce de Revelion va fi chiar mai mult. Va ninge doar în zonele montane.

Cum va fi vremea de Crăciun. Care sunt zonele unde va ninge

În perioada 9 -16 decembrie valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă din an. Vremea plăcută se va resimți la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi în general deficitar, în timp ce în nord-vestul României va fi ușor excedentar.

În a doua săptămână a prognozei meteo, în intervalul 16 – 23 decembrie vremea va continua să fie plăcută, iar maximele vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă. De asemenea, cantitățile de precipitații estimate vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval al anului.

În săptămâna 23 – 30 decembrie temperaturile vor scădea ușor și vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă din an. Și regimul pluviometric va fi specific acestui interval din an, în toate regiunile țării. Din păcate, ninsoarea se va lăsa așteptată pentru că va ninge doar în zonele montane. Maxima va atinge chiar și 10 grade Celsius în restul regiunilor.

Cum va fi vremea în ultima zi din an și în prima săptămână a lui 2020

În săptămâna 30 decembrie 2019- 6 ianuarie 2020 vremea caldă se va menține în toate regiunile României. Valorile termice vor fi ridicate și vor depăși în unele zone 10 grade Celsius. Pe timpul nopții va fi la fel de cald, iar maximele nu vor scădea sub pragul înghețului.

În noaptea de Anul Nou la nivelul întregii țări temperaturile maxime vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă din an. În plus, cantitățile de apă vor fi excedentare în regiunile vestice ale țării, în timp ce în restul zonelor vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×