Prognoza meteo în weekend, 1 și 2 februarie 2019: vin temperaturile calde

Ana Chivu   
în Prognoza meteo
01/02/2019, 14:45
Prognoza meteo în weekend, 1 și 2 februarie 2019: vin temperaturile calde
Ce temperaturi se anunță pentru weekend?

Vremea pentru weekend se arată destul de călduroasă față de perioada prin care am trecut. Se anunță, în unele locuri, temperaturi și de 20 de grade Celsius. Meteorologii anunță că în zona de sud a teritoriului României vor fi temperaturi mari care urmează să șocheze cu valori curpinse între 16-18 grade Celsius.

Vremea.ro indică o depresiune de sorginte atlantică ce se va tranzita în vetul Europei. În sud-est vântul va fi izolat, de asemenea, nu sunt excluse să se înregistreze și valori de până la 20 de grade.

Prognoza meteo în weekend, 1 și 2 februarie 2019: în unele zone vor fi chiar și 20 de grade Celsius

„Abaterile termice estimate a se înregistra duminică la prânz. În toată țara va fi foarte cald pentru începutul lunii februarie, însa cele mai consistente abateri termice pozitive vor fi în vestul și în sud-estul teritoriului, unde se vor înregistra valori chiar și cu până la 15 grade Celsius mai ridicate față de media climatologică a perioadei. Sursa: tropicaltidbits.com, model GFS”, arată Vreme.ro.

Meteo pentru weekend
Meteo pentru weekend

Sâmbătă, în partea de vest, se vor semnala câteva ploi local slabe. Restul teritoriului va avea un cer variabil, iar vântul va sufla moderat în zona de sud-vest. Maximele temperaturi vor fi mai crescute față de ziua de vineri. Acestea se vor încadra între 6 și 11 grade Celsius în Transilvania și Maramureș, în Banat, Crișana și Oltenia sunt 13 grade Celsius. În Muntenia și Dobrogea sunt între 1–25 grade Celsius, iar în Moldova maximele sunt cuprinstre între 5 și 10 grade Celsius.

Duminică vremea va fi deosebit de caldă pentru perioada asta. Temperaturile înregistrate vor fi mai degrabă specifice pentru luna aprilie, conorm specialiștilor. Chiar și la începutul zilei minimele sunt foarte pozitive în depresiunile din estul Transilvaniei. Cerul va fi variabil aproape peste tot teritoriul României, iar pe seară, vântul va sufla moderat și izolat în sudul Banatului și în Dobrogea.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×