Prognoza meteo de Crăciun. Cum va fi vremea în București, Brașov, Constanța, Cluj-Napoca și Iași. Temperaturi ridicate și ninsori doar în zonele montane

Alexa Serdan   
în Prognoza meteo
24/12/2019, 17:57
Prognoza meteo de Crăciun. Cum va fi vremea în București, Brașov, Constanța, Cluj-Napoca și Iași. Temperaturi ridicate și ninsori doar în zonele montane
Prognoza meteo pentru Crăciun aduce temperaturi ridicate în toate zonele țării. Sursa foto: pixabay.com

Meteorologii au transmis prognoza meteo pentru ziua de Crăciun și anunță că temperaturile vor fi ridicate în toate regiunile țării. Agenția Națională de Meteorologie spune că vom avea parte de o zi fără zăpadă cu ocazia Nașterii Domnului Isus Hristos.

Prognoza meteo pentru ziua de Crăciun, 25 decembrie 2019

Meteorologul de serviciu al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Teodora Cumpănaşu, a declarat că temperaturile vor fi peste normalul acestei perioade, așadar vom avea o zi de Crăciun călduroasă.

Maximele se vor încadra între 2 și 9 grade Celsius în majoritatea regiunilor țării. În schimb, în zonele sudice ale României temperaturile se vor încadra între  8- 9 grade. Totodată, meteorologii transmit că va ninge doar în zonele montane, dar stratul de zăpadă nu va fi unul conssitent.

„Vorbim în continuare şi de precipitaţii care devin din ce în ce mai slabe cantitativ şi nu aşteptăm să se semnaleze pe areale prea extinse. Evident că în zona montană vor continua ninsorile, la început în majoritatea masivelor, apoi în restrângere spre zona Carpaţilor Orientali.

Pe creste vor mai fi unele intensificări ale vântului, dar Crăciunul va fi, cel puţin la munte, aşa cum şi l-au dorit foarte mulţi. În această zonă va continua să se depună şi strat de zăpadă, nu foarte consistent ce-i drept, cu o medie de 10-15 cm în plus faţă de ziua de astăzi”, a spus Teodora Cumpănaşu, potrivit jurnalul.antena3.ro.

Prognoza meteo pentru București

Vremea în București
Vremea în București. Sursa foto: weather.com

Meteorologii spun că vremea în Capitală va fi mohorâtă, dar maxima va fi peste normalul acestei perioade din an. Prin urmare, mercurul din termometre va arăta 9 grade Celsius, iar probabilitatea apariției precipitațiilor va fi redusă. Cerul va fi înnorat pe parcursul zilei, cât și noaptea. În timpul nopții maxima va scădea până la 1-2 grade Celsius.

Prognoza meteo pentru Brașov

Vremea în Brașov
Vremea în Brașov. Sursa foto: weather.com

Vremea în Brașov va fi rece și închisă în ziua de Crăciun. Șansele de precipitații sunt destul de ridicate, însă nu se va depune un strat de zăpadă consistent. Temperatura maximă va ajunge până la 3 grade Celsius pe timpul zilei și zero grade pe timpul nopții când sunt așteptate și ușoare fulguieli.

Prognoza meteo pentru Constanța

Vremea în Constanța
Vremea în Constanța. Sursa foto: weather.com

Temperaturi peste media acestei perioade și în Constanța. Locuitorii de la malul mării vor avea parte de o maximă de 9 grade Celsius. Cerul va fi parțial noros, dar șansele de precipitații sunt reduse, așadar constănțenii se pot bucura de o plimbare în aer liber.

Prognoza meteo pentru Cluj-Napoca

Vremea în Cluj-Napoca
Vremea în Cluj-Napoca. Sursa foto: weather.com

ANM anunță cer înnorat și temperaturi scăzute pentru Cluj-Napoca. Maxima va ajunge miercuri, pe 25 decembrie, la 4 grade Celsius, iar șansele de precipitații sunt de 20%, prin urmare nu va ploua. Vântul va sufla slab spre moderat cu 14 km/h.

Prognoza meteo pentru Iași

Vremea în Iași
Vremea în Iași. Sursa foto: weather.com

Averse sporadice, vreme mohorâtă și cer noros în Iași. Meteorologii anunță că vântul va sufla moderat, iar maxima va urca până la 6 grade Celsius. Pe timpul nopții mercurul din termometre se va înregistra în jurul valorii de 2 grade Celsius. Totodată, ANM anunță ploi scurte în cursul nopții.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×