ANM a emis prognoza meteo specială pentru Bucureşti! Cum va fi vremea în Capitală de Crăciun: Temperaturi peste limită

Daniel Scripcaru   
în Prognoza meteo
23/12/2019, 16:15
ANM a emis prognoza meteo specială pentru Bucureşti! Cum va fi vremea în Capitală de Crăciun: Temperaturi peste limită
Cum va fi vremea în Capitală, de Crăciun. Sursa foto: digi24.ro

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo de Crăciun pentru București! Meteorologii vin cu vești proaste pentru cei care doreau să vadă fulgi de zăpadă, de Crăciun! Astfel, vremea în București va fi una călduroasă!

Cum va fi vremea în Capitală, de Crăciun

La Bucureşti, miercuri, 25 decembrie, regimul termic va fi în continuare caracterizat de valori peste cele specifice perioadei. Cerul va avea înnorări temporare, iar probabilitatea de ploaie va fi redusă.

Vântul va sufla slab și moderat, ajungând să bată la rafală cu 15 kilometri pe oră. Temperatura maximă va fi de 8 grade, iar cea minimă de 2 grade Celsius.

Sunt șanse zero de ninsoare, 25% de ploaie

Potrivit accuwhetter.com, sunt 25% șanse să plouă. Vântul se va mai domoli în partea a doua a zilei, când la rafală va sufla cu 9 kilometri pe oră. Sunt șanse tot de 25% să plouă și în partea a doua a zilei de Crăciun!

“De Crăciun va fi mai cald decât în mod obişnuit. Nu este o excepţie, pentru că cel mai călduros Crăciun în ultimii ani a fost în 2014 – 2015, când am mai avut temperaturi de 20 de grade la Calafat, de pildă, iar la Bucureşti 17 – 18 grade.

Cât priveşte ninsorile, acestea vor fi la altitudini de peste 1.800 de metri. Stratul se zăpadă va putea fi prezent, dar şi aici vorbim de posibilitatea ca acesta să se mai diminueze în condiţiile în care şi în zona montană vorbim de temperaturi pozitive, ziua, în jurul a 4 – 5 grade.

Deja la staţia meteorologică Bâlea Lac avem un strat de zăpadă de 60 cm, dar nu va putea suferi modificări semnificative, pentru că nopţile rămân în continuare cu temperaturi sub zero grade. În Bucureşti, şansele de a avea zăpadă de Crăciun sunt mici”, a declarat Elena Mateescu, director general al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), potrivit Agerpres.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×