Prognoza meteo 27 noiembrie – 8 decembrie: vin ninsorile. Zonele în care se va depunde un strat consistent de zăpadă

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
27/11/2019, 09:33
Prognoza meteo 27 noiembrie – 8 decembrie: vin ninsorile. Zonele în care se va depunde un strat consistent de zăpadă
Prognoza meteo 27 noiembrie - 8 decembrie. Sursa foto: b1.ro

Meteorologii au emis prognoza meteo pentru perioada 27 noiembrie – 8 decembrie! Astfel, aflăm că vremea bună se menține până pe 29 noiembrie. După această dată, temperaturile scad în toată țara, iar ploile revin aproape pe tot teritoriul țării. La munte, sunt așteptate ninsori.

Vremea în Muntenia

Vremea va fi călduroasă până pe data de 29 noiembrie, când se vor înregistra 15 grade Celsius. Începând cu data de 30 noiembrie şi până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, media temperaturilor maxime va oscila între 6 şi 9 grade. Minimele termice se vor situa, în medie, între 2 şi 6 grade în prima săptămână, iar după data de 1 decembrie şi până în ultima zi a intervalului de prognoză, între 0 şi 3 grade. Posibil să apar ploile la începutul perioadei prognozate.

Vremea în Transilvania

Temperaturi destul de ridicate, pentru această perioadă, vor fi și în Transilvania, unde se vor înregistra 11-12 grade Cesius, până pe data de 29 noiembrie. În intervalul 30 noiembrie-4 decembrie, maximele nu vor mai depăși 3 grade. Ulterior, această medie va fi în creştere şi va atinge 6 grade pe 8 decembrie. Începând cu data de 1 decembrie, vremea se va răci, astfel că temperaturile minime se vor încadra, în medie, între -3 şi 0 grade. Sunt așteptate ploi, începând cu 2 noiembrie.

Vremea în Moldova

Până pe 29 noiembrie vremea se va încălzi treptat, astfel încât temperaturile maxime vor ajunge, în medie, la 13 grade. Începănd cu data de 30 noiembrie şi până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, vremea va fi apropiată de normalul termic al acestei perioade, iar media temperaturilor maxime va oscila între 4 şi 7 grade. Precipitații sub formă de ploaie din 27 noiembrie.

Vremea în Oltenia

Şi în Oltenia vor fi în jur de 13 grade Celsius, până pe 29 noiembrie, apoi temperaturile vor scădea până la 7 grade. Minimele termice se vor situa, în medie, între 2 şi 5 grade în prima săptămână, iar după data de 1 decembrie şi până în ultima zi a intervalului de prognoză, între -1 grad şi 1 grad. Probabilitatea de apariţie a ploilor după data de 28 noiembrie.

Vremea în Dobrogea

În Dobrogea, până pe 29 noiembrie vremea se va încălzi treptat, astfel încât temperaturile maxime vor ajunge, în medie, la 14 grade. Din 30 noiembrie, încep să scadă ușor temperaturile, astfel încât şi până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, vremea va fi apropiată de normalul termic al acestei perioade, cu temperaturide 8 – 11 grade. Minimele termice se vor situa, în medie, între 1 şi 4 grade în prima săptămână, iar după data de 1 decembrie şi până în ultima zi a intervalului de prognoză, între -1 grad şi 1 grad.Ploi ușoare din 26 noiembrie.

Vremea în Banat

În Banat vor fi 15 grade Celsius, până pe 29 noiembrie. Între 30 noiembrie-4 decembrie, procesul de răcire treptată va conduce la o medie a temperaturilor maxime de 5 grade, însă apoi va crește până la 9 grade Celsius, pe 8 decembrie. Ploi și aici, începând cu 27 noiembrie.

Vremea în Crişana

Vremea va fi mai caldă decât în mod normal  până pe 29 noiembrie, când în medie se vor înregistra temperaturi maxime de 13…14 grade. În intervalul 30 noiembrie-4 decembrie, procesul de răcire treptată va conduce la o medie a temperaturilor maxime de 4 grade. Ulterior, această medie va fi în creştere şi va atinge 8 grade pe 8 decembrie. Ploi moderate din 27 noiembrie.

Vremea în Maramureş

În Maramureş până pe 29 noiembrie va fi cald, când în medie se vor înregistra temperaturi maxime de 11…12 grade. În intervalul 30 noiembrie-4 decembrie, procesul de răcire treptată va conduce la o medie a temperaturilor maxime de 3 grade. Ulterior, această medie va fi în creştere şi va atinge 6 grade pe 8 decembrie. Va ploua începând cu 27 noiembrie.

Vremea la munte

Vremea va fi frumoasă la munte, până pe 28 noiembrie, când se vor înregistra 7 grade Celsius. Din 29 noiembrie, temperaturile scad, iar până la sfârșitul perioadei prognozate acestea nu vor mai depăși 2 grade Celsius. Minimele în a doua săptămână prognozată vor scădea până la -6 grade Celsius. Sunt posibile precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×