Prognoza meteo 15 martie – 8 aprilie. Anunțul ANM: Cum va fi vremea. Schimbări majore

Bogdan Solomon   
în Prognoza meteo
14/03/2019, 19:47
Prognoza meteo 15 martie – 8 aprilie. Anunțul ANM: Cum va fi vremea. Schimbări majore
Cum va fi vremea în următoarea perioadă

Administrația Națională de Meteorologie a dat pubicității prognoza meteo în intervalul 15-martie. În această perioadă se anunță schimbări majore de temperaturi. Specialiștii estimează valori termice peste mediile perioadei, la nivelul întregii țări.

Cum va fi vremea în perioada 15 martie – 8 aprilie

De asemenea, pentru a doua jumătate a lunii martie, precipitațiile se anunță excedentare. Conform prognozei de specialitate, temperaturile ceva mai ridicate față de normalul acestei perioade, în special în partea de est a țării.

În regiunile sudice și intra-carpatice, nivelul pluviometric va fi excedentar, mai ales în zona Munților Apuseni și în partea de nord-vest a țării.  În estul și nord-estul teritoriului, cantitățile de precipitații nu vor depăși pragul normal pentru această perioadă.

ANM anunță schimbări majore în următoarea perioadă
ANM anunță schimbări majore în următoarea perioadă

Prognoza meteo 15 martie – 8 aprilie

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, în intervalul 18-25 martie se anunță valori termice mai ridicate față de normalul acestei perioade, la nivelul întregii țări, dar  cu precădere în zonele estice. Și cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor depăși pragul obișnuit al perioadei.

În schimb, în săptămâna 25 martie – 1 aprilie, temperaturile se vor situa, în general, în jurul valorilor normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a teritoriului. Referitor la precipitații, prognoza de specialitate estimează că acestea vor fi deficitare în regiunile vestice și nord-vestice, în restul teritoriului menținându-se în limitele normale.

În prima săptămână a lunii aprilie , valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul  ţării. În plus, cantităţile de precipitaţii estimate pentru această perioadă se anunță deficitare în regiunile intra-carpatice şi apropiate de cele normale ale săptămânii, în restul teritoriului.

Până atunci însă, nu ne rămâne decât să ne bucurăm de un weekend cu temperaturi care se înscriu în limitele normale ale acestei perioade. Cu toate acestea, vântul nu ne va ocoli în următoarele zile. De asemenea, în Oltenia și Muntenia pot apărea câțiva stropi de ploaie, însă vremea se va menține călduroasă, în cea mai mare parte a țării.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×