Prognoza ANM pentru următoarele două săptămâni! Cum va fi vremea în intervalul 2-15 martie

Bogdan Solomon    Cristiana Astefanoaiei   
în Prognoza meteo
02/03/2020, 16:06
Prognoza ANM pentru următoarele două săptămâni! Cum va fi vremea în intervalul 2-15 martie
Vremea se anunță deosebit de caldă în următoarele două săptămâni. Sursa foto: hepta.ro

Administrația Națională de Meteorologie a transmis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, iar veștile sunt cât se poate de bune. Iarna a trecut, așa că e momentul să ne bucurăm de vreme deosebit de caldă în cea mai mare parte a țării.

În următoarele două săptămâni vom avea parte de soare și temperaturi ridicate

Încă din primele zile ale sale, luna lui „Mărțișor” ne aduce temperaturi neobișnuit de mari, ideale pentru ieșiri în aer liber alături de prieteni. Concret, potrivit specialiștilor, în intervalul 2-15 martie, mercurul din termometre va indica valori mai ridicate în comparație cu cele specifice, mai ales în regiunile de deal și de munte. Pe arii restrânse, pot apărea, însă, reprize de ploaie reduse ca intensitate, dar și intensificări ale vântului.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Cu toate acestea, cantitățile de precipitații se vor menține per total excedentare în majoritatea zonelor țării, cu precădere în centru și sud-est. Totodată, razele soarelui vor avea grijă să simțim din plin venirea primăverii.

Banat

În primele două zile din intervalul celor două săptămâni, vremea se va încălzi devenind deosebit de caldă, cu temperaturi diurne ce vor atinge, în medie, 16…18 grade, apoi se va răci semnificativ, astfel încât media maximelor va ajunge la 8-9 grade spre finalul primei săptămâni. Începând de duminică, 8 martie, vremea se va încălzi ușor și treptat, astfel încât media maximelor se va situa între 11 și 13 grade. Regimul termic nocturn se va menține ridicat, concretizat prin valori medii de 2-4 grade Celsius, mai mari spre 7-8 grade până pe 4 martie. În ceea ce privește precipitațiile, acestea se vor semnala aproape zilnic și vor fi moderate cantitativ în intervalul 3-5 martie.

Crișana

În primele două zile din intervalul celor două săptămâni, vremea se va încălzi devenind deosebit de caldă, cu temperaturi diurne ce vor atinge, în medie, 18-19 grade, apoi se va răci semnificativ, astfel încât media maximelor va ajunge la 7-8 grade spre finalul primei săptămâni. Începând din 8 martie, vremea se va încălzi ușor și treptat, astfel încât media maximelor se va situa între 10 și 13 grade. Regimul termic nocturn se va menține ridicat, concretizat prin valori medii de 1…3 grade, mai mari spre 6…7 grade până pe 4 martie. Precipitațiile, predominant ploi, se vor semnala aproape zilnic și vor fi moderate cantitativ în intervalul 3-5 martie.

Transilvania

În primele două zile din intervalul celor două săptămâni, vremea se va încălzi devenind deosebit de caldă, cu temperaturi diurne ce vor atinge, în medie, 16-17 grade, apoi se va răci semnificativ, astfel încât media maximelor va ajunge la 6-7 grade spre finalul primei săptămâni. Începând din 8 martie, vremea se va încălzi ușor și treptat, astfel încât media maximelor se va situa între 9 și 12 grade. Regimul termic nocturn se va menține ridicat, concretizat în această regiune prin valori medii apropiate de pragul de îngheț, mai mari spre 3-4 grade până pe 4 martie. Precipitațiile, predominant ploi, se vor semnala aproape zilnic și local vor fi moderate cantitativ în intervalul 4-7 martie.

Maramureș

În primele două zile din intervalul celor două săptămâni, vremea se va încălzi devenind
deosebit de caldă, cu temperaturi diurne ce vor atinge, în medie, 16-17 grade, apoi se va răci semnificativ, astfel încât media maximelor va ajunge la 7-8 grade spre finalul primei săptămâni. Începând din 8 martie, vremea se va încălzi ușor și treptat, astfel încât media maximelor se va situa între 9 și 12 grade. Regimul termic nocturn se va menține ridicat, concretizat în această regiune prin valori medii în jurul pragului de îngheț, mai mari până spre 7 grade în intervalul 2-4 martie. Precipitațiile, predominant ploi, se vor semnala aproape zilnic și local vor fi moderate cantitativ în intervalele 2-3 martie și 4-6 martie.

Moldova

În primele două zile din intervalul celor două săptămâni, vremea se va încălzi devenind deosebit de caldă, cu temperaturi diurne ce vor atinge, în medie, 16-17 grade, apoi se va răci semnificativ, astfel încât media maximelor va ajunge la 7-8 grade spre finalul primei săptămâni. Începând din 8 martie, vremea se va încălzi ușor și treptat, astfel încât media maximelor se va situa între 9 și 12 grade. Regimul termic nocturn se va menține ridicat, concretizat în această regiune prin valori medii în jurul pragului de îngheț, mai mari până spre 7 grade în intervalul 2-4 martie. Precipitațiile, predominant ploi, se vor semnala aproape zilnic și local vor fi moderate cantitativ în intervalele 2-3 martie și 4-6 martie.

Dobrogea

Valorile termice diurne vor fi mai ridicate în primele 3 zile, astfel încât media maximelor va ajunge la 17 grade. După data de 4 martie, temperatura maximă va marca o scădere treptată, ajungând la valori medii în jurul a 10 grade pe 7 martie, după care se va menține la medii de 10-12 grade. Regimul termic nocturn se va caracteriza și el prin valori peste mediile multianuale specifice perioadei în mare parte din interval, cu minime ale căror medii vor fi între 1 și 3 grade, exceptând datele de 4 și 5 martie, când minimele vor atinge medii de 5-7 grade. Regimul pluviometric va fi în general deficitar, cu o probabilitate mai mare de precipitații în unele zile din intervalul 5–9 martie.

Muntenia

Pe parcursul celor două săptămâni de prognoză, vremea se va menține mai caldă decât în mod normal în luna martie, deosebit de caldă până pe 4 martie, cu medii ale temperaturii maxime de 17-19 grade. Începând din data de 5 martie, temperatura maximă va marca o scădere treptată, ajungând la valori medii în jurul a 11 grade pe 8 martie, după care se va menține la medii de 11-13 grade. Regimul termic nocturn se va caracteriza și el prin valori peste mediile multianuale specifice perioadei în mare parte din interval, cu minime ale căror medii vor fi între 2 și 4 grade, exceptând datele de 4 și 5 martie, când minimele vor atinge medii de 6-8 grade. Probabilitatea pentru precipitații, predominant ploi în general slabe, va fi mai ridicată în intervalele 4-5 martie și în unele zile ale intervalului 6–9 martie.

Oltenia

Vreme deosebit de caldă până pe 4 martie, cu medii ale temperaturii maxime de 15…17 grade. Începând din data de 5 martie, temperatura maximă va marca o scădere treptată, ajungând la valori medii în jurul a 11 grade pe 8 martie, după care se va menține la medii de 12-13 grade. Regimul termic nocturn se va caracteriza și el prin valori peste mediile multianuale specifice perioadei în mare parte din interval, cu minime ale căror medii vor fi între 1 și 3 grade, exceptând datele de 3, 4 și 5 martie, când minimele vor atinge medii de 5-7 grade. Probabilitatea pentru precipitații, predominant ploi, va fi mai ridicată în intervalul 3-5 martie, când local acestea vor fi moderate cantitativ.

La munte

În primele trei zile din intervalul celor două săptămâni, vremea va fi caldă, cu temperaturi diurne ce vor atinge, în medie, 6-9 grade, apoi se va răci semnificativ, astfel încât media maximelor va ajunge la 0 grade spre finalul primei săptămâni. Începând din 9 martie, vremea se va încălzi ușor și treptat, astfel încât media maximelor se va situa între 1 și 4 grade. Regimul termic nocturn se va menține ridicat pentru această regiune, concretizat prin valori medii cuprinse între -2 și -5 grade, mai mari spre 3-4 grade până pe 4 martie. Temporar vor fi precipitații mixte aproape zilnic, iar probabilitatea ca acestea să devină în general moderate cantitativ va fi mai mare în intervalul 3-6 martie.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×