Profilerul Dorin Dumitran a povestit despre cazul la care a lucrat înainte de Caracal, cel al micuței Estera de la Baia Mare ucisă de un băiat de 17 ani

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
21/01/2020, 19:11
Profilerul Dorin Dumitran a povestit despre cazul la care a lucrat înainte de Caracal, cel al micuței Estera de la Baia Mare ucisă de un băiat de 17 ani
Profilerul Dorin Dumitran a spus că s-a ocupat de cazul Esterei înainte de cel de la Caracal. Sursa foto: captură Mediafax Live

Profilerul Dorin Dumitran, cel care l-a observat pe Gheorghe Dincă și a stat de vorbă cu el pentru a desluși misterele dramei de la Caracal s-a ocupat înainte de un caz la fel de tulburător, cel al Esterei.

Dorin Dumitran s-a ocupat de cazul Esterei, înainte de drama de la Caracal

Acesta l-a făcut pe un violator de 17 ani să mărturisească ororile pe care i le-a făcut unei fetițe din Baia Mare.

„Înainte de Cazul Caracal l-am avut pe cel al fetiţei din Baia Mare violată cu sălbăticie de un băiat de 17 ani. Fetiţa a fost violată în fecale, lovită în zona capului. Cam în şase ore „l-am spart” pe agresor, l-am făcut să vorbească şi să mărturisească în detaliu. (…) Între mine şi Dincă a fost o „răsucire” reciprocă. Avem de a face cu individ foarte viclean, foarte rudimentar, foarte arogant”, a declarat Dumitran în emisiunea lui Marius Tucă de la Mediafax (vezi aici interviul pe larg).

Cazul Estera a îngrozit România în urmă cu doi ani

Cazul Estera a îngrozit România în anul 2018. O fetiță de 5 ani a fost violată cu bestialitate și ucisă de un adolescent de 17 ani din Baia Mare, iar făptașul a fost prins de polițiști cu dificultate abia după un an de la comiterea crimei.

Individul care a fost dat pe mâna procurorilor era verișorul de gradul al doilea al fetiței. Acesta a fost inculpat pe baza mai multor probe ADN.

Procurorii au precizat în rechizitoriu cum s-a petrecut totul, iar unele detalii nu pot fi redate căci sunt de-a dreptul șocante. Individul a ademenit-o pe verișoara lui în fața blocului, iar în urma efectuării necropsiei s-a putut confirma faptul că băiatul a abuzat-o sexual.

 „Era nepoata mea. Atâta timp, un an şi trei luni, atâta suferinţă câtă am avut până l-o prins pe criminalul micuţei Estera. Îi mulţumesc lui Dumnezeu mai mult că a fost de partea noastră”, spunea anul trecut bunica fetiței.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×