Probleme pentru turiștii de pe litoral. Sute de cazuri de toxiinfecție alimentară. Avertismentul medicilor

Catalin Nae    Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
23/07/2019, 10:46
Probleme pentru turiștii de pe litoral. Sute de cazuri de toxiinfecție alimentară. Avertismentul medicilor
250 de persoane aflate în vacanță pe litoralul românesc au ajuns la urgență după ce au consumat alimente alterate sau expirate. Sursa foto: digi24.ro

Aproximativ 250 de persoane au ajuns de urgență la spital după ce au consumat diverse preparate din carne, brânzeturi sau sosuri alterate sau expirate.

Val de toxiinfecție alimentară pe litoralul românesc

În ultimele două săptămâni circa 250 de persoane aflate pe litoral au ajuns la urgență după ce au consumat diverse preparate alimentare din carne, brânzeturi sau sosuri fiind diagnosticați cu toxiinfecție alimentară sub diverse forme. Majoritatea turiștilor au avut nevoie de internare.

Medicii de la malul mării avertizează turiștii și localnicii să fie atenți la ceea ce mănâncă, dar mai ales la localurile unde merg să ia masa. În plus, medicii recomandă să fim atenți la mâncarea tip fast-food. „Este vorba despre brânzeturi, creme de patiserie, ouă sau carne de pui preparată insuficient termic“, a declarat personalul medical, prin intermediul Primăriei Constanţa, potrivit adevarul.ro.

Mai mulți comercianți de pe litoralul românesc au primit amenzi în ultimele două săptămâni. Reprezentanții Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor din Constanța au aplicat amenzi în valoare de zeci de mii de lei.

250 de persoane au ajuns la spital după ce au consumat alimente alterate
Inspectorii sanitar-veterinari au aplicat zeci de amenzi comercianților de pe litoral. Sursa foto: evz.ro

Zeci de localuri au fost închise de autorități

Mai multe restaurante, pizerii sau fast-food-uri din majoritatea stațiunilor au fost amendat pentru diferite nereguli. Inspectorii sanitar veterinari au găsit în mai multe localuri alimente expirate sau ținute în locuri necorespunzătoare. Foarte multe restaurante și terase funcționau fătă aprobare sanitar-veterinară.

De asemenea, inspectorii au confiscat mai multe mărfuri printre care 5 kg de carne de porc și 10 kg de produse de patiserie. Însă, mare parte din produsele alterate sau expirate au fost deja vândute turiștilor aflați pe litoral în ultimele două săptămâni.

Unde trebuie să mergi dacă ai simptome de toxiinfecție alimentară

În cazul în care te afli pe litoral și ai simptome de toxiinfecție alimentară trebuie să te prezinți de urgență la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanța. Spitalul se află în zona Gării Constanța și dispune de 220 de paturi. De asemenea, spitalul are secție de Terapie Intensivă, farmacie și laborator propriu.

„Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa este un spital de referinţă pentru judeţul nostru, aici se tratează toate bolile infecţioase din zonă, chiar şi din Tulcea. Avem laborator propriu specializat pentru bolile transmisibile, de curând avem si compartiment propriu de Terapie Intensivă cu linie de gardă care funcţionează la capacitate maximă. Noi primim toţi pacienţii, indiferent cum vin şi de unde vin, tratăm inclusiv turiştii. Toţi pacienţii care vin trebuie să aibă la ei documentele necesare: act de identitate, card de asigurat şi/sau  bilet de trimitere”, a declarat dr. Stela Halichidis, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Constanţa.

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×