Probleme pentru prințul Harry în Canada: „Guvernul canadian nu a decis încă dacă îşi va asuma costurile de securitate”

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
14/01/2020, 14:07
Probleme pentru prințul Harry în Canada: „Guvernul canadian nu a decis încă dacă îşi va asuma costurile de securitate” GALERIE FOTO
Prințul Harry și soția lui vor locui în Canada pentru o perioadă. Sursa foto- Xinhua via ZUMA Wire)

Probleme pentru prințul Harry în Canada! Guvernul canadian nu a decis încă dacă îşi va asuma costurile de securitate legate de decizia acestuia şi a soţiei sale Meghan Markle de a locui o perioadă din an în Canada.

Probleme pentru prințul Harry în Canada!

Anunțul a fost făcut chiar de premierul Justin Trudeau care nu a exclus încă nimic în această privinţă. „Cred că acest lucru face parte din analiza care trebuie să fie făcută şi decizii sunt în curs a fi luate”, a spus Trudeau într-un interviu la canalul de televiziune canadian Global.

„Nu suntem încă siguri care vor fi deciziile, dispoziţiile financiare, existând şi unele care le revin”, a adăugat Trudeau făcând referire la cuplul regal.

„Guvernul canadian nu a decis încă dacă îşi va asuma costurile de securitate”

Canadienii „sunt întru totul de acord” ca ducii de Sussex să trăiască parţial în Canada, dar „există încă multe discuţii în privinţa tipului de costuri care implică acest lucru”, a declarat premierul.

„Nu am avut timp să ne gândim la această problemă”, a declarat ministrul canadian al Finanţelor Bill Morneau, întrebat despre informaţiile din presa britanică potrivit cărora Justin Trudeau ar fi asigurat-o pe regina Elisabeta a II-a că ţara lui îşi va asuma costurile legate de securitatea prinţului Harry şi a soţiei sale în Canada.

„Ne vom asigura, bineînţeles, că în calitatea noastră de membri în Commonwealth vom juca un rol”, a precizat ministrul. Cotidianul Daily Mail a punctat o contribuţie canadiană care se ridică la 500.000 de lire sterline (583.000 de euro) pe an.

Publicaţii canadiene au estimat costuri legate de protecţia cuplului şi a fiului lor Archie la aproximativ 1,7 milioane de dolari canadieni (1,2 milioane de euro) pe an.

Contribuabilii canadieni participă în mod tradiţional la asumarea costurilor de securitate a membrilor familiei regale pentru deplasările lor în Canada. Prinţul Harry şi soţia sa au anunţat miercuri că vor să devină independenţi financiar, fără însă a întoarce spatele monarhiei.

Cu regret, regina Elisabeta a II-a a consimţit luni la „noua viaţă” a familiei nepotului ei, acordându-le „o perioadă de tranziţie” pentru a împărţi timpul între Regatul Unit şi Canada.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×