Probleme la Liceul Sfântul Sava, unde a votat Dăncilă. Presa, ținută la ușă

Dan Suta   
în Alegeri Prezidențiale 2019
24/11/2019, 13:42
Probleme la Liceul Sfântul Sava, unde a votat Dăncilă. Presa, ținută la ușă
Dăncilă a votat la Liceul Sfântul Sava, unde presa a avut probleme azi. Sursa foto: merg.n

Au fost probleme la Liceul Sfântul Sava din Capitală, acolo unde a votat în această dimineață Viorica Dăncilă. Președintele secției cu numărul 77 de la acest liceu nu a lăsat presa să intre, oferind și câteva motive pentru interzicerea accesului înăuntru.

Probleme la Liceul Sfântul Sava din Capitală, unde a votat Viorica Dăncilă

Jurnaliștii care s-au ținut după Viorica Dăncilă s-au lovit de un zid la intrarea în Liceul Sfântul Sava din București. Președintele secției de vot i-a rugat pe ziariști și pe reporteri să nu filmeze sau să fotografieze, bazându-se pe o circulară în care se spune că fără acordul votanților și al membrilor comisiei de vot nu se pot realiza fotografii sau filmări.

Chiar președintele AEP, Constantin Mitulețu Buică s-a dus la fața locului pentru a vedea despre ce este vorba. Acesta a stat de vorbă cu cel care se ocupă de secția respectivă de vot pentru a se clarifica.

Circulara care a ținut presa la ușă

„Această nou circulară a fost emisă tocmai pentru a evita incidentele asemănătoare din turul 1, dar astfel de situații au mai avut loc și astăzi”, a declarat a declarat Buică de la AEP, scrie libertatea.ro.

Presa are în mod normal accesul nelimitat în secțiile de vot și asta pentru că procesul electoral este public. La secția numărul 77 din Capitală, cea de la Sfântul Sava a votat astăzi candidata PSD, Viorica Dăncilă.

„Am votat pentru o Românie care să meargă înainte, nu înapoi, spre vremuri în care nu aveam drepturi, libertăţi, pentru că toată puterea era în mâinile unui singur om. Am votat pentru un mandat în care să vedem mai multă implicare, mai multă muncă, mai mult respect pentru poporul român şi pentru interesul naţional”, a declarat Dăncilă la ieșirea din secție, conform dcnews.ro.

„Am votat cu inima! Votul de astăzi este foarte important pentru că poate creiona un alt viitor pentru România. Putem vedea astăzi multe dintre aspiraţiile poporului român”, a mai spus Dăncilă.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×