Probleme în aer: Un avion WizzAir a trecut razant pe lângă o aeronavă Air Europa, aproape să se ciocnească

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
29/12/2019, 15:29
Probleme în aer: Un avion WizzAir a trecut razant pe lângă o aeronavă Air Europa, aproape să se ciocnească
Un avion WizzAir, la un pas de ciocnire cu un Air Europa. Sursa foto: captură Youtube bananamanuk TBP HYMAR Aviation Videos

Un avion WizzAir care efectua o cursă Craiova-Madrid era cât pe ce să atingă un avion Air Europa în luna noiembrie anul trecut, incident care este raportat abia acum.

Un avion WizzAir, la un pas de ciocnire cu o aeronavă Air Europa

Site-ul știritv.ro scrie despre acest episod care s-a petrecut în aer în noiembrie 2018 menționând că avionul care a decolat de la Craiova se putea ciocni cu o aeronavă Air Europa Express Embraer ERJ-195.

Potrivit CAIAC (Comisia de investigare a accidentelor și incidentelor aviatice din Spania), avionul 26-3763 din Craiova a ajuns cu bine la destinație, însă în aer, piloții celor două aeronave au avut ceva emoții la un moment dat.

La o distanță de doar 200 de metri

Aeronava cu care era să se ciocnească aparatul de zbor operat de WizzAir, un Air Europa Embraer ERJ-195 se afla la est de Madrid și zbura pe aceeași linie cu avionul care a plecat de la Craiova, pornind din Veneția, Italia.

Pe verticală, distanța dintre cele două avioane a fost de doar 200 de metri, precizează știritv.ro, iar pe orizontală a fost și mai mică.

Se pare că la mijloc ar fi fost indicațiile greșite date de operatorii turnului de control.

Controlorul de trafic aerian care a observat că avionul A320 coboară sub nivelul pentru care a primit aprobare. pilotul a primit un ordin să urce iar.

Wizz Air este cea mai cunoscută companie de low-cost care efectuează zboruri de la noi, iar Air Europa este a treia cea mai mare companie aeriană din Spania, care efectuează zboruri în principal între sudul și nordul Europei, legând cele două extremități.

Air Europa este membră a alianței SkyTeam și face parte din concernul aeronautic Globalia. Sediul este la Llucmajor, pe insula Mallorca (Insulele Baleare), iar baza avioanelor este aeroportul din Palma de Mallorca. Cel mai mare hub are în aeroportul Barajas din Madrid.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×