Incident aviatic! Un avion francez a dispărut de pe radare

Maria Cristina   
în Stiri de ultima ora
09/01/2019, 21:10
Incident aviatic! Un avion francez a dispărut de pe radare
Incident aviatic. Un avion francez a dispărut de pe radare!

Un incident aviatic a avut loc în estul Franței astăzi, miercuri, după ce un avion de vânătoare Mirage 2000D a dispărut de pe radare. Autoritățile au găsit fragmente ale avionului de vânătoare, care a dispărut de pe radare miercuri în jurul orei 11:00 (local), într-o zonă montană de la frontiera Franței cu Elveția, potrivit AFP.

Resturile aparatului de zbor au fost descoperite în comuna Mignovillard, iar printre rămășițele regăsite la o altitudine de 1.050 de metri figurează o hartă și o parașută. ‘Contactul radio/radar a fost pierdut’ cu avionul Mirage 2000 D, care efectua un ‘zbor de antrenament la joasă altitudine’, au indicat forţele aeriene franceze într-un comunicat. ‘Mijloacele de căutare şi salvare au fost activate imediat pentru a găsi avionul şi echipajul său’, mai adaugă publicația.

Un avion francez a dispărut de pe radare

Incident aviatic. Un avion francez a dispărut de pe radare!
Incident aviatic. Un avion francez a dispărut de pe radare! „Este căutat avionul care a dispărut de pe radare într-o zonă între Haut-Doubs şi Haut-Jura în estul Franţei”

Comandamentul forțelor aeriene franceze a organizat o conferință de presă, unde a fost prezentat și planul de salbare aerian-terestru Sater), care vizează căutarea „unei aeronave care ar fi putut ateriza sau cădea”. Momentan nu se cunosc informații despre starea piloților dispăruți. „Ştim că s-a întâmplat ceva anormal”, a declarat pentru AFP o sursă militară.

„Este căutat avionul care a dispărut de pe radare într-o zonă între Haut-Doubs şi Haut-Jura în estul Franţei”, a precizat prefectura, adăugând că, „deocamdată, nimic nu se ştie despre soarta celor doi militari aflaţi la bordul aparatului militar.Căutările în această vastă zonă montană sunt dificile din cauza ninsorii şi a vizibilităţii reduse. Avionul Mirage 2000 nu avea arme la bord şi nu dispunea de un rezervor suplimentar de carburant.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×