UPDATE. Avion PRĂBUŞIT în Marea Neagră. Nu există supravieţuitori. Ce au descoperit echipele de căutare

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
25/12/2016, 12:23
UPDATE. Avion PRĂBUŞIT în Marea Neagră. Nu există supravieţuitori. Ce au descoperit echipele de căutare

UPDATE. Avionul, care a decolat la ora locală 5,40 (2,40 GMT) din Adler, oraş situat la sud de staţiunea balneară Sochi, de la Marea Neagră, efectua un zbor obişnuit cu destinaţia baza aeriană rusă Hmeimim, în apropiere de Lattaqia, în nord-vestul Siriei, potrivit ministerului.

”Resturi ale avionului Tu-154, al Ministerului rus al Apărării, au fost găsite la o distanţă de 1,5 kilometri de litoralul oraşului Soci, la o adâncime de 50-70 metri”, a indicat ministerul, precizând că la bordul avionului de aflau 83 de pasageri şi opt membri ai echipajului.

Echipele de salvare au găsit corpul neînsufleţit al uneia dintre persoanele care se aflau la bordul avionului militar rus care s-a prăbuşit duminică în Marea Neagră, a anunţat ministrul rus al Apărării, citat de agenţiile ruse de presă, transmite AFP.

Aparatul transporta militari ruşi şi membri ai Ansamblului Alexandrov, unul dintre corurile armatei ruse care se deplasa în Siria pentru a participa la sărbătorile de Anul Nou la baza aeriană. Printre pasageri se aflau şi nouă jurnalişti, a mai spus ministerul rus.

Sursă:12

UPDATE. Un avion militar rusesc s-a prăbuşit, duminică, în Marea Neagră. La bord se aflau 92 de persoane, militari, artişti şi jurnalişti. Aeronava dispăruse brusc de pe radare, iar autorităţile ruse au confirmat prăbuşirea. Resturi ale aeronavei au fost găsite la câţiva kilometri de ţărm, iar mai multe bagaje au fost aduse de valuri pe plajă. Nu există supravieţuitori, iar echipele de căutare au găsit deja mai multe cadavre.

Echipele de căutare au recuperat câteva cadavre. Primul a fost găsit la 6 kilometri de ţărm. Bucăţile din aeronava prăbuşită sunt împrăştiate pe o rază de 1,5 kilometri. De asemenea, au fost găsite documente ale unui jurnalist de la postul rus Channel One.

Din primele informaţii rezultă că avionul prăbuşit se îndrepta spre Siria. Avionul decolase de la Soci cu 20 de minute înainte să dispară de pe radar.

În prezent au loc operaţiuni de căutare, în care sunt implicate şapte ambarcaţiuni militare şi mai multe elicoptere care survolează zona în care aeronava a dispărut de pe radar. Mai multe resturi ale aeronavei au fot găsite la 1,5 kilometri de ţărm, unde apa are o adâncime de 50-70 de metri, potrivit Ministerului rus al Apărării. De asemenea, bunuri personale ale pasagerilor ar fi fost găsite pe coasta oraşului Soci.

Ministerul Apărării a confirmat că la bord se aflau 84 de pasgeri şi 8 membri ai echipajului. Printre cei 84 de pasageri care se îndreptau spre o bază militară rusească din Latakia. La bord se aflau şi 9 jurnalişti, câte trei de la Zvezda TV, Channel One şi NTV, dar şi 50 de muzicieni din Ansamblul Alexandrov al Armatei ruse.

Sursă: romaniatv.net

…………………….

Un avion rusesc care a  dipărut de pe ecranele radarelor la câteva minute după decolarea din staţiunea Soci, s-a prăbuşit în Marea Neagră. Avionul, un TU-154, avea la bord între 70 şi 100 de persoane. 

Conform unor informaţii încă neconfirmate, aparatul ar aparţine Ministerului Apărării şi se îndrepta către provincia siriană Latakia.

Avionul a dispărut în timp ce survola apele teritoriale ruseşti şi se pare că printre cei aflaţi la bord erau şi reporteri, dar şi o formaţie de muzică militară.

Citeşte mai multe pe realitatea.net

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×