Prins cu mâța-n sac! Alexandru Checheriță, șeful Comisiei de Nefrologie din România, acuzat de fals!

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
06/11/2019, 14:16
Prins cu mâța-n sac! Alexandru Checheriță, șeful Comisiei de Nefrologie din România, acuzat de fals!
Alexandru Checheriță a ajuns medic primar și șef la nefrologie prin fals. Sursa foto: libertatea.ro

Șeful Comisiei de Nefrologie din România, Alexandru Checheriță, a fost prins cu mâța-n sac! Acesta ar fi ajuns pe funcție printr-un fals, în urma unei derogări inventate în calculatorul Ministerului Sănătății. Falsul a fost descoperit după un raport realizat de Corpul de control al instituției care dă astfel de avize.

Alexandru Checheriță, acuzat de fals

Ziarul Libertatea dezvăluie un nou caz de fals grosolan în sistemul de sănătate din România. CV-ul impresionant al lui Checheriță a atras atenția căci acesta a devenit doctor în științe medicale la doar 26 de ani, medic primar și conferențiar la 31 de an și profesor universitar plin la 32 de ani. Cazul lui Checheriță este unul de-a dreptul suprarealist.

Din cele relatate de jurnalista Alexandra Nistoroiu, cea care a făcut descoperirea, reiese că șeful Comisiei de Nefrologie a dat examenul de medic primar în luna iunie a anului 2014 pentru a deveni apoi conferențiar în octombrie, același an. Pentru asta avea nevoie de o derogare de la Ministerul Sănătății, căci examenul era cu 3 ani mai devreme față de normal. Nicolae Bănicioiu, cel care era ministru la vremea respectivă, nu a vrut să dea derogarea, însă cineva de la minister a făcut-o cu un username direct din calculatorul de la minister.

alexandru checheriță
Fragment din concluziile raportului realizat de Ministerul Sănătății. Sursa foto: libertatea.ro

O funcționară a comis falsul direct din calculatorul de la minister

Practic, funcționara din cadrul instituției pe nume Violeta Sburlea a intrat în computerul instituției și a falsificat fișa pentru ca domnul Checheriță să fie avantajat. Medicul primar este în acest moment profesor universitar la Carol Davila și șeful clinicii de nefrologie și dializă al Spitalului de Urgență Sfântul Ioan din Capitală.

„Pot admite că au existat plângeri din spital, colegi de-ai dumnealui ne-au sesizat că este posibil să fie ceva în neregulă cu situaţia lui profesională. Încă nu am concluziile celor de la control şi integritate”, a declarat Sorina Pintea. „Nu se cunoaşte motivul pentru care domnul dr. Checheriţă Ionel ALexandru a fost înscris la examenul pentru obţinerea gradului de primar, deşi nu îndeplinea criteriile legale”, se arată în raportul corpului de control al ministerului.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×