Primul român care s-a vindecat de coronavirus rupe tăcerea: “Nu trebuie să fie panică aşa mare. Se tratează”

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
13/03/2020, 09:46
Primul român care s-a vindecat de coronavirus rupe tăcerea: “Nu trebuie să fie panică aşa mare. Se tratează”
Primul român care s-a vindecat de coronavirus rupe tăcerea. Sursa foto: stiri.md

Primul român care s-a îmbolnăvit de coronavirus în România a vorbit pentru prima dată după ce s-a externat! Sergiu Sgurescu vine cu un mesaj foarte relaxat, menit să-i liniștească pe românii care s-au panicat odată cu isteria instaurată de coronavirus.

Primul român care s-a vindecat de coronavirus rupe tăcerea

Sergiu Sgurescu s-a vindecat după doar câteva zile, deși, spune, el, că nu avea niciun simptom anunțat de medicii virsologi.Mai mult, el crede acum că nici nu a avut coronavirus. Chiar și așa, tânărul spune că „este o răceală care se tratează”.

„Nu am avut simptome, nu am avut absolut nimic. Eu cred că nici nu am avut coronavirus. Probabil a fost o greșeală ceva, mă gândesc. Nu e chiar aşa de rău cum se pare”, a declarat Sergiu Sgurescu pentru Mediafax.

”Este o răceală, o gripă care se poate vindeca”

Tânărul de 25 de ani din comuna gorjeană Prigoria a fost diagnosticat cu coronavirus pe 26 februarie. A fost adus în Capitală, la Institutul „Matei Balş”, iar pe data de 1 martie era deja externat, pentru că toate testele au arătat că se vindecase.

Chiar dacă a fost externat, tânărul nu a putut să meargă însă acasă, pentru că toată familia lui este în carantină. „Şi dacă e să fie, până la urmă e o răceală, o gripă care se poate vindeca, adică nu e aşa rău. Nu trebuie să fie panică aşa mare, pentru că e o răceală care se tratează”, a mai spus primul român diagnosticat cu COVID-19.

Potrivit specialiștilor, rata mortalității în cazul infecției cu noul coronavirus este în jur de 3,5%. Cu toate acestea, coronavirusul a ucis peste 4.700 de oameni în toată lumea. Numai în china au murit peste 3100 de oameni. Italia este în carantină din cauza coronavirusului, iar ultimul bilanț arată că au murit peste 1000 de oameni.

În România crește de la o zi la alta numărul persoanelor infectate cu coronavirus, fiind diagnosticate pozitiv 64 de persoane. Vestea bună este că șase pacienți s-au vindecat și au plecat deja acasă.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×