Primul oraș vertical din România, construit în Timișoara! Cum arată

în Stiri de ultima ora
18/04/2018, 16:50
Primul oraș vertical din România, construit în Timișoara! Cum arată GALERIE FOTO
Primul oraș veritacal din România

Primul oraș vertical din România va deveni realitate! Peste o treime din suprafața construită a Vox Vertical Village, proiect rezidențial a cărui dezvoltare va începe în Timișoara (oraș în care, recent, o șoferiță a reușit o „performanță” unică)  în perioada imediat următoare, va fi reprezentată de către spații verzi și de terase.

Proiectul reprezintă un concept în premieră pe piața rezidențială din România, urmând să fie primul ‚vertical village’ / ‚oraș pe verticală’ dezvoltat pe plan local. Vox Vertical Village va reuni 120 de locuințe într-o clădire cu 10 niveluri și va presupune dezvoltarea unei ‚păduri pe verticală’, peste 1.000 de arbuști și diferite plante urmând a fi plantați atât în interiorul proiectului cât și pe terasele locuințelor.

Primul oraș vertical din România are piscină, cinema și sală de fitness

Vox Vertical Village va reprezenta un concept în premieră pe piața din România și datorită facilităților care vor fi puse la dispoziția viitorilor locatari: un atrium generos cu un grad ridicat de iluminare naturală, care va crește interacțiunea din cadrul comunității, o piscină exterioară, o zonă de recepție, cinema și o sală de fitness complet echipată.

Primul oraș vertical din România
Primul oraș vertical din România

Am plecat de la un concept clasic de proiect rezidențial de case și am izolat apoi o zonă de 12 case, rezultând astfel 12 locuințe și un vast spațiu comun, străzile transformându-se în piațetele din atrium și pasarele. Am obținut astfel un modul, cu un spațiu comun amplu la interior, înconjurat de locuințe, grădini și terase către exterior”, explică Radu Golumba, arhitect, managing partner Studio Arca.

Apartamente de 2, 3 și 4 camere

Vox Vertical Village va reuni locuințe cu două, trei și penthouse-uri cu patru camere, fiecare fiind prevăzută cu o terasă generoasă cu o suprafață de minimum 57 de metri pătrați utili, suprafața totală a teraselor locuințelor din cadrul proiectului ajungând astfel la 7.000 de metri pătrați. Proiectul va dispune și de o parcare subterană și supraterană compusă dintr-un total de 138 de locuri de parcare – 94 în subteran și 44 la nivelul solului.

Primul oraș vertical din România costă 14 milioane de euro

Investiția în dezvoltarea Vox Vertical Village se ridică la 14 milioane de euro, termenul de livrare prevăzut fiind sfârșitul anului 2019. Proiectul se va construi în imediata apropiere a Vox Technology Park, dezvoltat de asemenea de către Werk Property Group în urma unei investiții de 30 de milioane de euro.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×