Primul copil mort de coronavirus în New York! Autoritățile nu au anunțat vârsta minorului

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
31/03/2020, 10:50
Primul copil mort de coronavirus în New York! Autoritățile nu au anunțat vârsta minorului GALERIE FOTO
Un minor a murit din cauza coronavirusului în New York. Sursa foto - hepta.ro

Autoritățile au anunțat primul copil mort de coronavirus în New York! De altfel, metropola a ajuns la 1342 de decese după o noapte cruntă, așa cum au definit-0 doctorii. Vârsta minorului nu a fost însă specificată, dar se știe că acesta era suferind și de alte boli.

Primul copil mort de coronavirus în New York!

De altfel, între timp, guvernatorul orașului a făcut un apel către populație și i-a îndemnat pe toți să aibă grijă. „Dacă a existat vreun moment pentru unitate, atunci acesta este. Trebuie să știți că virusul nu face discriminări. Atacă pe oricine.

Virusul a fost înaintea noastră încă din prima zi. Am obosit să încercăm să-l prindem. Nu reușești niciodată să câștigi atunci când doar încerci să prinzi. Nu ești pregătit pentru așa ceva. Este fundamental să reușim să ne punem la punct”, a transmis Andrew Cuomo

Autoritățile nu au anunțat vârsta minorului

Departamentele de poliţie din Statele Unite au confirmat 1.012 cazuri de COVID-19 în rândul ofiţerilor şi personalului lor civil, în lipsa echipamentelor de protecţie, potrivit unui sondaj şi a unei analize a Reuters bazată pe comunicatele publice ale departamentelor

Până duminică, 818 membri ai poliţiei din New York au fost testaţi pozitiv cu coronavirus, dintre care 730 de ofiţeri şi 88 de angajaţi civili. Potrivit NYPD, aproximativ 5.000 dintr-un total de 55.000 de angajaţi sunt în concediu medical.

Departamentele de poliţie din oraşe americane importante, cum ar fi Houston şi Detroit, sunt nevoite să se lipsească de ofiţeri, în condiţiile creşterii numărului de cazuri de infectare, potrivit unui sondaj realizat de Reuters în rândul celor mai mari 20 de agenţii de poliţie din Statele Unite, în perioada 25-20 martie.

Pandemia descompletează forţele de poliţie care aveau deja un deficit de personal. Multe departamente au spus ofiţerilor să îşi limiteze interacţiunile cu publicul şi să păstreze distanţarea socială. Unele agenţii îşi redistribuie detectivii şi personalul administrativ pentru a ajuta să răspundă la urgenţe, pe măsură ce tot mai mulţi ofiţeri din patrule se îmbolnăvesc, ceea ce face ca investigatorii să fie transferaţi de la cazuri majore.

NYPD ar putea să aibă cele mai mari probleme din cauza gravităţii epidemiei din New York: dintre cele 2.477 de decese raportate până luni la nivel naţional, 678 au avut loc în New York City.

”Suntem primii peste tot şi suntem complet neprotejaţi”, a spus un ofiţer din secţia 33. Toţi ofiţerii din New York nu au dorit ca numele lor să fie făcute publice, pentru că departamentul le interzice să vorbească cu reporterii.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×