Primul CEx PSD sub conducerea lui Marcel Ciolacu va avea loc miercuri

Primul CEx PSD sub conducerea lui Marcel Ciolacu va avea loc miercuri
Primul CEX PSD cu Marcel Ciolacu președinte interimar *foto: hepta.ro

Comitetul Executiv al PSD se va reuni miercuri, cu începere de la ora 15:00, la sediul din Kiseleff, arată surse politice pentru Mediafax. La ultima ședință a CEX-ului, care a avut loc marțiea trecută, Viorica Dăncilă și-a anunțat demisia de la șefia partidului.

Fostul premier a fost înlocuită cu Marcel Ciolacu, după o ședință care a durat mai bine de șase ore. Astfel, președintele Camerei Deputaților și-a asumat conducerea interimară a patrtidului, iar ședința de miercuri va fi prima în care acesta va sta în fruntea PSD.

Prima ședință de CEX a PSD cu Marcel Ciolacu președinte

Ședința de marți seara a fost una dramatică, în care grupările din PSD s-au luptat pe funcții iar Viorica Dăncilă, Eugen Teodorovici și Mihai Fifor au fost maziliți din partid. Singurul care nu a vrut să demisioneze a fost Eugen Teodorovici, dar acesta s-a trezit fără vreo titulatură în momentul în care funcția de președinte executiv a fost desființată. De asemenea, În cadrul ședinței, toți vicepreședinții PSD au demisionat, inclusiv Lia Olguța Vasilescu.

CEx-ul PSD de săptămâna trecută a avut multe momente dramatice. Gabriela Firea a ieșit plângând din ședință după un schimb de replici dur cu baronul de Vrancea, Marian Oprișan, cel care a acuzat-o pe primarul Capitalei că este o „manevristă securistă”. De asemenea, Teodorovici a avut o reacție nervoasă la adresa lui Mihai Fifor, pe care l-a făcut „șobolan”. Nu în ultimul rând, Viorica Dăncilă l-a chemat pe Teodorovici la ea în birou, unde au avut o discuție tensionată în momentul în care ceilalți colegi le cereau demisia.

Viorica Dăncilă și-a dat demisia la finalul ultimului CEx PSD

În cele din urmă Viorica Dăncilă și-a depus mandatul de la șefia PSD, după ce a pierdut atât guvernul cât și alegerile prezidențiale. Cu toate acestea, fostul europarlamentar s-a arătat încrezătoare că partidul a crescut și e exprimat speranța că noua conducere va continua acest trend și își va putea asuma scorul la alegerile de anul viitor.

Este de așteptat ca la acest Comitet Executiv social-democrații să caute acele măsuri care să oprească scăderea în sondaje a partidului, după înfrângerile suferite la alegerile din 2019. De asemenea, recent, noul președinte al PSD Marcel Ciolacu a decis ca partidul pe care îl conduce să pună pe ordinea de zi a Camerei Deputaților, în regim de urgență, legile care prevăd abrogarea recursului compensatoriu, anularea pensiilor speciale, alegerea președinților de consilii județene și eliminarea supraaccizei, într-un efort de a lua fața celor de la PNL, arată hotnews.ro.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×