Primii doi timișoreni infectați cu coronavirus au fost externați din spital

Adrian Ilie   
în Stiri de ultima ora
06/03/2020, 18:30
Primii doi timișoreni infectați cu coronavirus au fost externați din spital
Un vaccin împotriva noului coronavirus va fi gata „în câteva săptămâni”. Motivul pentru care oamenii de știință din Israel sunt atât de aproape de descoperirea anului. Sursa foto: Hepta

Direcția de Sănătate Publică Timiș a anunțat că primii pacienți cu coronavirus din Timișoara au fost externație de la Spitalul de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” din Timișora, după ce testele le-au ieșit negative și au fost declarați sănătoși, transmite Agerpres.

Doi au rămas internați

Astfel, a fost externată femeia de 37 de ani care a revenit în țară de la Bergamo și bărbatul de 47 de ani care a stat lângă femeie în avionul care a sosit la Timișoara.

Primii doi pacienţi infectaţi cu noul COVID-19 au fost externaţi. Pacienţii externaţi sunt consideraţi sănătoşi”, se arată într-un comunicat al DSP Timiş.

La Timișoara, mai sunt internați încă doi pacienți cu COVID-19, doi colegi de clasă la Liceul Alimentar Timișoara. Unul dintre ei este nepotul bărbatului externat astăzi.

Comitetul pentru situații de urgență Timiș a decis să închidă liceul în perioada 9-11 martie și să facă o dezinfecție.

Al nouălea caz de coronavirus a fost depistat în România. Este vorba despre un bărbat de 40 de ani din Hunedoara, care venise din Italia. Acesta se afla în autoizolare și cu o zi înainte a făcut febră. Vineri a fost depistat pozitiv cu coronavirus.

Potrivit secretarului de stat Nelu Tătaru, bărbatul a efectuat o vizită în Brescia și s-a întors în țară de pe Aeroportul din Bergamo. El a mers la spital cu febră și a fost depistat pozitiv. Starea lui de sănătate în acest moment este una stabilă și urmează să fie tratat simptomatic.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×