Primele declarații ale medicului anestezist în cazul copilului din Pitești: ”Am reacţionat în parametri profesionali”

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
11/02/2020, 15:50
Primele declarații ale medicului anestezist în cazul copilului din Pitești: ”Am reacţionat în parametri profesionali”
Reacția medicului anestezist Adrian Dinescu de la clinica stomatologică din Pitești. Sursa foto: captură video Youtube

Medicul anestezist de la clinica stomatologică din Pitești unde un copil de numai 4 ani a intrat în comă a oferit primele declarații. Adrian Dinescu susține că familia micuțului și-a dat acordul pentru procedura în cauză și că băiatul a plecat din clinica privată în stare stabilă.

Prima reacție a anestezistului clinicii stomatologice din Pitești

Adrian Dinescu este medicul care a efectuat anestezia generală în cazul copilului de 4 ani din Pitești care a ajuns în stare gravă la spital. Doctorul a declarat că băiețelul era pentru prima dată în clinică, însă fratele său mai mare a fost tratat aici de cel puțin două ori.

Anestezistul se apără precizând că a primit acordul mamei copilului pentru a efectua procedura de analgosedare. Medicul Adrian Dinescu susține că micuțul a avea nevoie de procedura în cauză fiind indicată doar „la pacienţii cu anumite probleme”.

„Tehnica folosită se cheamă analogosedare, este o tehnică curentă. Am o experiență de peste 400 de copii care au efectuat tratamente stomatologice sub această formă. Pacientul, familia pacientului și-a dat acordul pentru această tehnică”, a declarat medicul pentru Realitatea Plus.

Adrian Dinescu despre copilul de 4 ani: ”A avut un episod de brahicardie severă”

Medicul anestezist a povestit cum s-a desfășurat întreaga procedură și a mărturisit că băiețelul a început să se simtă rău abia după 45 de minute de la începerea procedurii. Adrian Dinescu a spus că micuțul a suferit un episod de brahicardie severă și i-a scăzut saturația oxigenului.

Din nefericire, copilul a început să se simtă din ce în ce mai rău ceea ce a dus la un stop cardiorespirator. Medicul de la clinica stomatologică din Pitești a mai precizat că băiatul a plecat în stare stabilă către spitalul din oraș, însă din păcate starea acestuia s-a agravat și a intrat în comă.

„Lucrurile au decurs în mod normal până la un moment dat, aproximativ 45 de minute de la începerea intervenției, unde am avut un episod de bradicardie severă asociat cu scăderea saturației oxigenului, care au dus la un stop cardiorespirator destul de imediat. 

Motiv pentru care am instituit resuscitare rapidă și pacientul a plecat din clinică stabilizat către un serviciu de pediatrie de urgență. Copilul avea nevoie de această procedură care este indicată doar la pacienţii cu anumite probleme.

Dozele ca de fiecare dată sunt calculate pe kilogram corp. Am reacţionat în parametri profesionali”, a încheiat anestezistul Adrian Dinescu, potrivit sursei menționate mai devreme.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×