Primele cutremure din anul 2020. Pământul s-a zguduit de mai multe ori în diferite puncte

Primele cutremure din anul 2020. Pământul s-a zguduit de mai multe ori în diferite puncte
Val de cutremure în prima zi din anul 2020. Sursa foto: pixabay.com

Primerele cutremure din anul 2020 s-au produs în Oceanul Pacific, mare de apă sub care se concentrează cei mai mulți vulcani activi de pe planetă.

Primele cutremure din 2020: din Asia până în America Latină

Un cutremur cu magnitudinea de 5,4 grade pe scara Richter s-a produs în mijlocului Oceanului, la o adâncime de doar 10 kilometri. Cei mai panicați au fost locuitorii insulei Tonga, cei care au resimțit seismul de azi.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Mai multe locuri de pe planetă au fost zguduite astăzi, în prima zi din an, de cutremure semnificative, de peste 4 grade pe scara Richter.

Cutremur și în România, în zona Vrancea

Dimineață, în jurul orei 10:00, Puerto Rico a fost zgâlțâit de o mișcare tectonică de 4,4 pe scara Richter. La ora 11:00, ziua a continuat cu un cutremur de 4,1 în Guatemala.

La ora 12:20, activitatea seismică a continuat în cealaltă parte a planetei, afectând insulele indoneziene. Un seism de 4 grade s-a resimțit în Sulawesi, seismul având loc la o adâncime de 129 de kilometri.

La ora 13:18 a urmat apoi un alt cutremur important, de 4,8 grade pe scara Richter în regiunea Mayotte din Madagascar. Acesta s-a produs la o adâncime de 48 de kilometri.

Azi dimineață, la ora 05:53, și Rusia a fost lovită de un cutremur destul de mare, de 4,8 grade, în Kamchatka.

În România s-a înregistrat azi un singur cutremur, unul de 3,4 grade pe scara Richter în zona seismică Vrancea, la ora 00:50, la scurt timp după intrarea în noul an.

Seismul nu a provocat probleme căci magnitudinea este una destul de mică. Cutremurul din Vrancea s-a produs la o adâncime de 140 de kilometri, potrivit infp.ro.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×