Un cutremur important s-a produs în România chiar în noaptea dintre ani. Mai exact, seismul de magnitudine 3,4 a avut loc la aproximativ o oră după miezul nopţii, în zona Vrancea. Anunțul a fost făcut de INCDFP.
Cutremur în România!
”În ziua de 01 Ianuarie 2020 la ora 00:51:07 (ora locală a României) s-a produs în sona seismică Vrancea Buzău un cutremur cu magnitudinea ml 3.4, la adâncimea de 140km”, anunţă Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).
Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 57km E de Brasov, 64km N de Ploiesti, 118km N de Bucuresti, 128km S de Bacău, 133km NE de Piteşti, 133km V de Brăila, 136km V de Galaţi, 171km E de Sibiu, 183km N de Ruse, 211km SV de Iaşi.
Seismul a avut loc în noaptea dintre ani
Vă readucem aminte că Gheorghe Mărmureanu a vorbit cu puțin timp în urmă despre marele cutremur de care se tem toți românii: „Cutremure vor fi. Toate cutremurele au o anumită periodicitate. Toate cutremurele mari, nu au avut altele înainte. Este greu să ții o țară sub stres”.
Mărmureanu a explicat că există și posibilitatea unui cutremur foarte mare.„Bineinteles. Se pot produce cutremure de 10 grade, de altfel au existat in istorie astfel de seisme.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- 301 rotiri gratuite la 20 Dazzling Hot, fără depunere pe Superbet
Putina lume stie ca scara de intensitate a cutremurelor a fost stabilita dupa numarul de morti si de raniti. Acesta este criteriul.
S-a observat ca la un cutremur mai mare, sa zicem de 7-8 grade, exista mai multe victime, si tot asa”, a mai declarat Gheorghe Mărmureanu.
„Avem si un sistem de avertizare a cetatenilor care este eficient, insa nu putem transmite tuturor utilizatorilor de celulare pentru ca e vorba de un cumul de date impresionant.
Putem trimite in 27 de secunde prin sistemul de alarmare ca va avea loc un cutremur, fata de Rusia si Bulgaria unde sistemul te avertizeaza cu 92 de secunde inainte. In cel mai bun caz, romanii pot afla in maximum 30 de secunde ca va fi un cutremur”, a mai spus fizicianul.