Primarul unei comune din Giurgiu, scandal cu polițiștii de la Rutieră! A invocat starea de urgență pentru a scăpa de amendă

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
20/03/2020, 21:06
Primarul unei comune din Giurgiu, scandal cu polițiștii de la Rutieră! A invocat starea de urgență pentru a scăpa de amendă
Primarul din SIngureni a făcut scandal cu polițiștii de la Rutieră. Sursa foto: Facebook

În cursul zilei de vineri, 20 martie, Marian Pătuleanu, primarul comunei Singureni din județul Giurgiu, a fost oprit în trafic de un echipaj al Serviciului Rutier Giurgiu, pe motiv că circula cu o viteză ce depășea limita legală, la volanul autoturismului său de lux. De aici și până la un scandal în toată regula a mai fost doar un pas, pentru că edilul a refuzat să semneze procesul verbal de contravenție.

Primarul comunei giurgiuvene Singureni i-a amenințat pe polițiștii care l-au oprit în trafic

Sperând că epidemia de coronavirus îi va convinge pe polițiști să „uite” de sancțiunea aplicată pentru depășirea vitezei, Pătuleanu și-a motivat abaterea prin faptul că se grăbea să plaseze mai multe persoane în izolare, din ordinul șefilor Poliției și Prefecturii Giurgiu. Văzând că nu are sorți de izbândă, primarul a trecut la amenințări, enumerându-le agenților, cu subînțeles, numele tuturor superiorilor, în încercarea de a-i intimida.


Ulterior, edilul a recurs la injurii, relatează Sindicatul polițiștilor, Europol, în mesajul prin care face public întregul incident. „De ce stați la șpagă pe vremurile astea?”, i-a întrebat edilul pe agenții de la Rutieră, amintindu-le, totodată că „prefectul a spus la ședință să ne ajutăm reciproc cu poliția. Și voi ce faceți, îmi dați amendă la radar?”.

Ce spune sindicatul polițiștilor despre comportamentului primarului din Singureni

După ce a fost oprit și a văzut CĂ CAlitatea sa de primar, proprietar de moșie, nu înseamnă nimic în fața colegilor care îi scriau procesul verbal pentru a-i aplica sancțiunea contravențională prevăzută de Codul rutier, acesta s-a dezlănțuit.

De la invocarea spiritelor și până la înșiruirea tuturor șefilor pe care el îi știa: „Tache, Popescu și șefu lui Georgescu (n.r. Inspectorul șef al IPJ Giurgiu)”, primarul îi amenință pe cei doi polițiști și îi denigrează întrebându-i de ce stau „la șpagă pe vremurile astea”. 

Mai mult, primarul agramat invocă chiar starea de urgență pentru a scăpa de amendă afirmând că el vine de la ședința de la Prefectură unde i s-a spus să se grăbească să „izoleze oamenii”, iar el nu este lăsat pentru că a fost oprit și i se aplică amendă.

Un alt moment siropos este cel în care primarul agramat își dă arama pe față și ne dezvăluie cum vede el sistemul și colaborarea instituțională. Le spune celor doi polițiști că prefectul „a spus la ședință să ne ajutăm reciproc (n.r. primarii) cu poliția și voi ce faceți, îmi dați amendă la radar?!”.

 Este dovada vie că unii aleși locali tratează instituțiile statului ca pe niște servicii de consierge care sunt la dispoziția lor. Punctul culminant însă, este atins în momentul în care primarul agramat acuzându-i pe polițiști că: „stătea ascunși, la japcă”, le cere socoteală de ce au îndrăznit să stea pe „proprietatea lui”. 

Inițial am crede că polițiștii chiar s-au postat la el în curte, dar nici vorbă de așa ceva. Primarul de fapt le cere ordinul de serviciu să vadă el cine le-a dat consimțământul polițiștilor să staționeze pe drumul județean în comuna Singureni (unde el este, încă, primar), pentru că spune el: „am acte să vă arăt că localitatea este proprietatea mea”.

Cu așa un final apoteotic, demn de a striga „medicamente, medicamente”, reprezentanții organizației noastre vor sesiza unitatea de parchet pentru a se analiza dacă această tentativă de „trafic de influență” întrunește elementele constitutive ale infracțiunii, cu latura agravantă reprezentată de invocarea stării de urgență și a pandemiei ca și pretext pentru a scăpa de aplicarea legii”, este mesajul postat de cei de la Europol.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×