Primarul din Târgu Mureș: ”Țiganii sunt o problemă serioasă a României”. Dorin Florea vrea ca statul să decidă cine poate avea copii

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
14/01/2020, 10:19
Primarul din Târgu Mureș: ”Țiganii sunt o problemă serioasă a României”. Dorin Florea vrea ca statul să decidă cine poate avea copii
Dorin Florea, decizie radicală în privința familiilor care vor să facă copii. Sursa foto: Facebook.com

Dorin Florea, primarul din Târgu Mureș, vine cu o propunere de-a dreptul discriminantă pentru familiile din România și nu numai. Edilul susține că statul ar trebui să decidă cine și în ce condiții poate aduce pe lume un copil. Totodată, primarul mai adaugă că țiganii sunt o adevărată problemă în țara noastră. 

Dorin Florea: ”Aducerea pe lume a unui copil ar trebui să fie o mare responsabilitate într-un stat civilizat”

Primarul din Târgu-Mureș, Dorin Florea, a avut o reacție neașteptată legat de subiectul dublării alocațiilor de stat. Edilul susține introducerea unui proiect în baza căruia părinții trebuie să îndeplinească 4 criterii pentru a aduce pe lume un copil.

Politicianul este de părere că o locuință stabilă, o situație financiară bună, o educație aleasă, cât și o vârstă minimă la care oamenii pot deveni părinți sunt criteriile de care ar trebui să țină cont proiectul. Dorin Florea a ajuns la această concluzie după ce tot mai multe fetițe de 12 ani au adus pe lume copii pentru alocații.

„Nimeni nu se poate opune dorinței de a avea un copil, însă populația trebuie conștientizată că responsabilitatea creșterii și formării unui copil este uriașă. De mai bine de șase ani, am atras atenția asupra acestor aspecte, dar se pare că pe nimeni nu interesează”, a scris edilul pe pagina de Facebook. 

Edilul din Mureș are o propune și legat de cazurile ”excepționale”

„Reiau acest subiect și propun introducerea obligatorie a unei anchete sociale pentru cuplurile care vor să aducă pe lume copii, anchetă care să țină cont de următoarele lucruri: dovada unui loc de muncă și a unei locuințe stabile, situație financiară acceptabilă, un nivel de educație minim stabilit prin lege și  vârsta minimă la care un adult să devină părinte, etc”

Pe de altă parte, Dorin Florea mai adaugă că familiile care nu pot îndeplini condițiile de mai sus nu ar trebui să aibă copii, iar micuții să ajungă în grija statului. Totodată, primarul din Piatra-Neamț mai spune ca în această situație alocația să ajungă tot la stat.

„În cazuri exceptionale, în care totuși un cuplu care nu îndeplinește condițiile prezentate mai sus va avea un copil, consider că statul va trebui să preia copilul și să-i ofere condițiile corespunzătoare pentru dezvoltare ( igienă, educație, hrană).

În acest caz, indemnizația nu ar mai fi acordată părinților. Aceștia vor avea însă posobilitatea de a-și recupera copilul, după ce vor îndeplini condițiile prevăzute mai sus”,  a mai adăugat primarul în vârstă de 63 de ani.

Primarul din Târgu-Mureș, Dorin Florea, acuzat de discriminare

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) s-a autosesizat în urma afirmațiilor primarului din Târgu Mureș de pe pagina sa de socializare. Anunțul a fost făcut de șeful instituției, Asztalos Csaba.

Totodată, contactat telefonic edilul susține că propunerea sa nu este ”radicală” punctând și faptul că în Târgu-Mureș țiganii sunt o adevărată problemă.

„Eu am (la Tg. Mureș-n.r.) cel mai mare număr de țigani din țară (…) Țiganii sunt o problemă serioasă a României și ne facem că nu vedem?! (…) De când i-a dezrobit Cuza, au rămas la fel.

Dacă văd trei copii la cerșit, în rețele de pedofilie, sunt nebun să nu intervin ca stat și să las pe seama Justiției”, a declarat Dorin Florea, relatează hotnews.ro.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×