Primarul din Florești, Horia Șulea, condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare: „Este un dosar politic”

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
28/12/2019, 20:30
Primarul din Florești, Horia Șulea, condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare: „Este un dosar politic”
Primarul din Florești, Horia Șulea, a fost condamnat pentru abuz în serviciu *foto: facebook Horia Șulea

Horia Șulea, primarul comunei Florești de la periferia municipiului Cluj-Napoca, a fost condamnat vineri de magistrații de la Judecătoria Cluj-Napoca la 3 ani de închisoare pentru abuz în serviciu contra intereselor publice asimilată infracțiunilor de corupție. Decizia nu e definitivă.

Șulea a fost trimis în judecată în ianuarie 2018 într-un dosar care vizează trei infracțiuni de abuz în serviciu.

Horia Șulea, trimis în judecată pentru abuz în serviciu

Procurorii arată că în perioada decembrie 2012 – martie 2013, Horia Şulea, în calitatea sa de primar și ordonator principal de credite, şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu referitoare la atribuirea şi plata serviciilor de deszăpezire a localităţii Floreşti, prin efectuarea unor plăţi nelegale în cuantum total de 123.516,4 lei.

De asemenea, procurorii îl acuză pe edilul din Florești că, în perioada iulie 2012 – noiembrie 2012, ar mai fi efectuat plăţi nelegale și pentru serviciile de curăţenie stradală a localităţii, în cuantum de 54.126 lei.

Nu în ultimul rând, în perioada februarie 2013 – decembrie 2013, în calitatea sa de primar, Șulea şi-ar fi îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu referitoare la atribuirea şi plata serviciilor de curăţenie stradală a localităţii Floreşti, prin efectuarea unor plăţi nelegale, în cuantum total de 98.883,7 lei.

Reacția lui Horia Șulea, după ce a fost trimis în judecată

Șulea susține că totul este o mascaradă: „Este un dosar politic și acum sunt convins de asta. Este un dosar mizerabil, sunt siderat de sentință. Ce era să fac? Să las Floreștiul sub zăpadă?

 În ianuarie 2013 nu era votat bugetul. Cei de la Achiziții mi-au spus că putem solicita deszăpezire pe OUG 34/2006. Era o situație de urgență, se puteau pierde vieți omenești. Așteptăm motivarea, sunt curios să o văd, apoi atacăm sentința”, a declarat primarul din Florești, pentru ziarul local clujust.ro.

Instanța a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pentru Șulea, pe durata unui termen de încercare de 5 ani și 6 luni. Sentința nu este definitivă.

În același dosar, instanța l-a mai fost condamnat și pe fostul primar al comunei Florești, Ioachim Vancea. Fostul edil a primit 3 ani de închisoare pentru abuz în serviciu contra intereselor publice asimilată infracțiunilor de corupție.

Și în acest caz, judecătorii au dispus suspendarea pedepsei sub supravghere pe durata unui termen de încercare de 6 ani.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×