Vicepreședintele ANRP, Claudița Selavărdeanu, eliberată din funcție după ce a fost pusă sub urmărire de DNA

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
25/12/2019, 16:19
Vicepreședintele ANRP, Claudița Selavărdeanu, eliberată din funcție după ce a fost pusă sub urmărire de DNA
Vicepreședintele ANRP, Claudița Selavărdeanu, eliberată din funcție după ce a fost pusă sub urmărire de DNA *foto: bzi.ro

Premierul Ludovic Orban a eliberat-o din funcția de vicepreședinte al ANRP pe Claudița Selavărdeanu, potrivit unei decizii publicate marți în Monitorul Oficial. Selavărdeanu este pus sub urmărire penală într-un dosar de corupție de către procurorii DNA. Funcția de vicepreședintele ANRP are rang de subsecretar de stat.

Claudița Selavărdeanu, vicepreședintele ANRP, este urmărită penal de DNA

Claudița Selavărdeanu este urmărită penal de DNA într-un dosar în care este cercetată pentru că ar fi oferit, unei firme specializate în retrocedări, datele a 36 de persoane îndreptățite să primească despăgubiri.

Pe lângă Selavărdeanu, DNA a mai început urmărirea penală în acest dosar și față de o persoană fizică administrator al unei societăți comerciale de consultanță din Pitești specializată în soluționarea dosarelor de retrocedare (tot 36 acte materiale).

„În perioada iunie-decembrie 2019, suspecta Selavărdeanu Claudița ar fi pus la dispoziția celuilalt suspect, administrator al unei societăți comerciale de consultanță din Pitești specializată în soluționarea dosarelor de retrocedare, datele de identitate referitoare la 36 de persoane îndreptățite la despăgubiri, precum și informații privind valorile despăgubirilor din 26 dosare ale A.N.R.P., informații despre care ar fi luat la cunoștință în exercitarea atribuțiilor de serviciu în calitate de vicepreședinte A.N.R.P. și membru al Comisiei Naționale pentru Compensarea Imobilelor (C.N.C.I.)”, arată DNA, într-un comunicat de presă.

Faptele au fost comise în perioada iunie-decembrie 2019

Dosarele respective ar fi fost aprobate în ședințele C.N.C.I. din perioada iunie-decembrie 2019. Informațiile ar fi fost folosite de administratorul societății comerciale de consultanță din Pitești, pentru a trimite, persoanelor îndreptățite, diferite oferte de cesionare a drepturilor de despăgubire la prețuri mult mai mici decât valorile despăgubirilor aprobate.

Firma de consultanță a profitat, astfel, de faptul că persoanele îndreptățite încă nu cunoșteau că dosarele lor fuseseră aprobate de către C.N.C.I.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×