Prima zi de carantină generală în România! Peste 5600 de persoane au fost amendate

Marian Popovici   
în Stiri de ultima ora
26/03/2020, 13:58
Prima zi de carantină generală în România! Peste 5600 de persoane au fost amendate
Prima zi de carantină generală în România! Peste 5600 de persoane au fost amendate

5621 de persoane au fost amendate în prima zi la nivelul întregii ţări că nu au respectat măsura restricţionării circulaţiei. Valoarea totală a amenzilor este de 7,4 milioane de lei, anunţă Mediafax

Prima zi de carantină generală în România! Peste 5600 de persoane au fost amendate

La nivel naţional, peste 12.000 de poliţişti au făcut filtre în toate oraşele din România pentru a verifica dacă românii au declaraţii pe proprie răspundere sau adeverinţă de la angajator privind deplasarea.

Miercuri, de la ora 12:00, a intrat în vigoare ordonanţa militară nr. 3 privind limitarea deplasării persoanelor. S-au înregistrat 5621 de amenzi pentru cei care nu au respectat măsurile restricţionării circulaţiei.

Valoarea totală a amenzilor acordate a fost de 7.404.297 de lei. Filtrele au fost făcute la nivelul întregii ţări de cei 12.000 de poliţişti care au primit sprijin în acest demers şi din partea Armatei şi a jandarmilor.

Marcel Vela: „Se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţelor cu unele excepţii”

Ordonanţa Militară nr. 3 prevede că românii pot părăsi locuinţa doar pentru a merge la muncă, la cumpărături sau pentru a avea o asistenţă de natură medicală care nu poate fi amânată. Pentru fiecare ieşire din locuinţă, toate persoanele trebuie să aibă asupra lor declaraţiile pe proprie răspundere completate sau adeverinţa de la angajator.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a vorbit înainte de intrarea în vigoare a Ordonanţei Militare nr. 3: ”Cea mai gravă criză din ultimii zeci de ani a cuprins și România. Luăm măsuri mai dure, măsuri pe care le-am anunțat deja gradual, în primele două ordonanțe militare.

Vreau să vă asigur că de aici, de la pupitru, vă vorbim și în calitate de bunici, părinți. Ne aflăm ca și dumneavoastră, în situația în care nu ne-am văzut cele mai dragi ființe de zile întregi. Comportamentul nostru, al tuturor, va face diferența pentru ce va urma.

Ieșirea cu bine din această criză va depinde de noi toți. În toată țara, aproximativ 27.000 de angajați MAI au format dispozitive pentru verificarea restricțiilor de mișcare. Numărul mare de sancțiuni aplicate ne arată două lucruri: polițiștii și jandarmii sunt eficienți și știu să își facă treaba și este îmbucurător.

Al doilea lucru este acela că sunt încă foarte mulți români care încă nu conștientizează pericolul la care se expun și îi expun și pe ceilalți. Am emis Ordonanța Militară nr. 3 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19:

Se interzice circulația tuturor persoanelor în afara locuințelor cu excepții: interes profesional, de la locuință la locurile de desfășurare a activității (instituții media, șantiere, unități de producție etc.), deplasarea pentru achiziționarea de bunuri, deplasările pentru asistența medicală, pentru donarea de sânge, realizarea de activități agricole”, a spus Ministrul de Interne.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×