Prima ninsoare căzută în România a făcut și primele victime! Salvamontiștii, în alertă!

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
25/09/2018, 09:57
Prima ninsoare căzută în România a făcut și primele victime! Salvamontiștii, în alertă!
Victimele primei ninsori cazute in Romania sunt doi turisti surprinsi de viscol la Balea Lac

Doi turiști ghinioniști au căzut victime primei ninsori de anul acesta! Cei doi au fost surprinși de ninsoare și de viscol la Bâlea Lac, iar când nu s-au mai putut descurca singuri, au apelat numărul de urgență. Mai multe echipe de salvamontiști au plecat imediat în căutarea turiștilor.

Patrula Salvamont din Bâlea a intervinit luni seară pentru salvarea celor doi turişti aflaţi în zona de creastă, în apropiere de lacul Bâlea, a căror stare era una critică, informează şeful Salvamont Sibiu, Adrian David.

Turiștii căzuți victime ale primei ninsori sunt epuizați și suferă de hipotermie

Potrivit lui Adrian David, cei doi turiști căzuți victime ale primei zăpezi prezintă hipotermie şi sunt epuizaţi. ”Starea lor este critică. Au fost alertaţi şi colegii de la Salvamont Argeş şi jandarmi montani. Condiţiile meteo sunt extrem de dure. Pentru asigurarea asistenţei medicale de urgenţă este alertat şi un echipaj medical”, a precizat şeful Salvamont Sibiu.

Luni a căzut prima ninsoare la Bâlea-Lac, iar turiștii s-au putut bucura de primii fulgi de zăpadă din această toamnă, însă totul s-a transformat într-un adevărat coșmar pentru doi dintre aceștia. Meteorologii au declarat că, în cursul nopţii următoare, lapoviţa şi ninsoarea vor fi chiar mai abundente.

Potrivit reprezentanţilor Centrului Meteorologic Regional Transilvania Sud Sibiu, la Bâlea s-au înregistrat, luni după-amiază, lapoviţă şi ninsoare, iar în cursul nopţii acestea vor fi chiar mai abundente, temperatura urmând să fie minus 7 grade Celsius.

Vrema din săptămâna 24 – 30 septembrie aduce temperaturi cu 10 grade mai mici decât în săptămâna precedentă. Prognoza meteo pentru această săptămână aduce temperaturi de zero grade Celsius în termometre, valori de iarnă. Meteorologii de la INMH au actualizat prognoza meteo pentru ultima săptămână din septembrie.

Citește și Prognoza meteo marți 25 septembrie. Încep să se simtă temperaturile de toamnă!

Citește și Cascada care izvorăște dintr-o casă atrage din ce în ce mai mulți turiști! 

Primele estimări realizate de meteorologi arată că iarna va începe devreme, la sfârșitul lunii noiembrie și va rămâne aici până la jumătatea lunii ianuarie. Este de așteptat, însă, ca în lunile decembrie, ianuarie și februarie să ningă frecvent, însă fără a se înregistra viscol ori ger. În mod neobișnuit, fenomenele extreme vor apărea la începutul lunii martie, când gerul năprasnic și viscolul vor lovi mai multe zone din Europa.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×