Prima decizie CCR, în cazul sesizării la adresa lui Klaus Iohannis! Ce trebuie să facă acum președintele și PSD

Maria Cristina   
în Stiri de ultima ora
07/12/2018, 16:09
Prima decizie CCR, în cazul sesizării la adresa lui Klaus Iohannis! Ce trebuie să facă acum președintele și PSD

Prima decizie CCR în cazul sesizării la adresa lui Klaus Iohannis! Curtea Constituțională a României a fixat pentru data de 13 decembrie termenul până la care Președintele României și Guvernul vor putea trimite punctele de vedere referior la conflictul juridic și constituțional pe care Viorica Dăncilă l-a reclamat în timpul crizei de remaniere.

După primirea acestor puncte, Curtea Constituțională a României va putea stabili o ședință publică de ascultare a părților. Această procedură ar mai putea dura încă 20 de zile.

Prima decizie CCR, în cazul sesizării la adresa lui Klaus Iohannis

După acești pași, urmează și ultima ședință CCR în care se vor dezbate acuzațiile și se va dăsi o soluționare a cererii. Conform legii, de la data primirii ultimului punct de vedere, în termen de maxim 20 de zile de la primirea cererii, președintele CCR va trebui să stabilească termenul pentru ședința de judecată în care vor di citate cele două părți implicate în acest conflict.

“Preşedintele a spus că o să mai analizeze până săptămâna viitoare. Dacă îmi dădea o dată, vă spuneam. Da, mâine vom sesiza CCR (…) Constituţia nu ştiu dacă o încalcă. Probabil şi dânsul este documentat şi va face tot ce este posibil să nu încalce Constituţia. Importantă este responsabilitatea pe care o avem acum, în prag de preluare a Preşedinţiei Consiliului UE. Eu cred că acest lucru impune mai multă responsabilitate din partea tuturor. Nu este un examen pe care îl dă Guvernul României sau Viorica Dăncilă. Este un examen pe care îl dă România şi de modul în care vom gestiona preluarea şi exercitarea preşedinţiei vom fi toţi judecaţi, noi ca ţară”, a declarat premierul Viorica Dăncilă.

Reacția lui Klaus Iohannis după ce a aflat că a fpst sesizat la CCR

Prima decizie CCR, în cazul sesizării la adresa lui Klaus Iohannis! Ce trebuie să facă acum președintele și PSD
Prima decizie CCR, în cazul sesizării la adresa lui Klaus Iohannis! Ce trebuie să facă acum președintele și PSD

”În 25 de cazuri, CCR mi-a dat dreptate. Imaginați-vă peste 25 de legi neconstituționale. Voi aștepta decizia CCR, după care voi acționa constituțional. Au ajuns la mine multe hârtii cu anexe. Toate aceste lucruri vor fi explicate în detaliu. Veți vedea că punctul nostru de vedere va fi argumentat în mod consolidat.”, a explicat Klaus Iohannis

„CCR nu are cum să rezolve problema pentru că nu e una constituțională, ci una politică. Prima cauză este că România nu are prim ministru. A doua cauză este inabilitatea PSD de a face politică. Doamna prim ministru a trimis în scris o solicitare de remaniere, după care tot fără să mă contacteze, încă una, apoi încă una. Doamna prim ministru m-a sunat ieri și m-a întrebat dacă am terminat analiza și când cred eu că voi da un răspuns. I-am spus că azi și mâine, nu. M-aș fi așteptat măcar să mp sune sau să măp caute și să întrebe domnule de ce nu ne dați un răspouns, care este problema. Această doamnbă nu înțelege cum funcționează statul. Noi nu suntem puși aici să ne dăm hârtăă scrise de secretare, ci să rezolvăm problemele statului. Asta se face prin dialog. A doua cauză este inabilitatea PSD de a face politică. Constat că PSD și-a piredut sub acest Dragnea capacitatea de a face politică și de a reacționa politic. PSD guvernează prost, asta am subliniat mereu cu argumente, asta spun și azi, prin inabilitatea doamnei premier să mă conbtacteze pentru a rezolva o problemă”, a mai adăugat șeful statului.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×