Reacția lui Klaus Iohannis, după ce a fost sesizat la CCR: Nu va rezolva problema

Raluca Ogaru   
în Stiri de ultima ora
07/12/2018, 13:21
Reacția lui Klaus Iohannis, după ce a fost sesizat la CCR: Nu va rezolva problema
Klaus Iohannis a fost sesizat la CCR pentru că blochează remanierea guvernamentală

Premierul Viorica Dăncilă a declarat vineri, 7 decembrie, înainte de ședința de guvern, că a sesizat la CCR blocajul pe care președintele Klaus Iohannis îl generează refuzând să se pronunțe asupra numirilor de miniștri după remaniere.

”În 25 de cazuri, CCR mi-a dat dreptate. Imaginați-vă peste 25 de legi neconstituționale. Voi aștepta decizia CCR, după care voi acționa constituțional. Au ajuns la mine multe hârtii cu anexe. Toate aceste lucruri vor fi explicate în detaliu. Veți vedea că punctul nostru de vedere va fi argumentat în mod consolidat.”, a explicat Klaus Iohannis în timpul declarațiilor de vineri, ora 13.00.

Klaus Iohannis a arătat de ce nu s-a putut realiza comunicarea dintre el și Viorica Dăncilă
Klaus Iohannis a arătat de ce nu s-a putut realiza comunicarea dintre el și Viorica Dăncilă

Reacția lui Klaus Iohannis, după sesizarea CCR

Klaus Iohannis a arătat că premierul Viorica Dăncilă a refuzat să discute cu el pe această tema a remanierii. Comunicarea dintre cele două palate s-a realizat doar în scris, fără să aibă o logică și fără să se aștepte r-ăspuns.

”CCR nu are cum să rezolve problema pentru că nu e una constituțională, ci una politică. Prima cauză este că România nu are prim ministru. A doua cauză este inabilitatea PSD de a face politică. Doamna prim ministru a trimis în scris o solicitare de remaniere, după care tot fără să mă contacteze, încă una, apoi încă una. Doamna prim ministru m-a sunat ieri și m-a întrebat dacă am terminat analiza și când cred eu că voi da un răspuns. I-am spus că azi și mâine, nu. M-aș fi așteptat măcar să mp sune sau să măp caute și să întrebe domnule de ce nu ne dați un răspouns, care este problema. Această doamnbă nu înțelege cum funcționează statul. Noi nu suntem puși aici să ne dăm hârtăă scrise de secretare, ci să rezolvăm problemele statului. Asta se face prin dialog. A doua cauză este inabilitatea PSD de a face politică. Constat că PSD și-a piredut sub acest Dragnea capacitatea de a face politică și de a reacționa politic. PSD guvernează prost, asta am subliniat mereu cu argumente, asta spun și azi, prin inabilitatea doamnei premier să mă conbtacteze pentru a rezolva o problemă.”, a declarat Klaus Iohannis în timpul declarațiilor de vineri de la ora 13.00.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×