Prețul aurului crește pe fondul crizei din Orientul Mijlociu. Uncia de paladiu a atins nivelul de 2.000 de dolari în SUA

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
06/01/2020, 11:39
Prețul aurului crește pe fondul crizei din Orientul Mijlociu. Uncia de paladiu a atins nivelul de 2.000 de dolari în SUA
Prețul aurului a atins un nivel record pe fondul crizei din Iran, în Statele Unite. Sursa foto: hepta.ro

Prețul aurului crește pe fondul crizei din Orientul Mijlociu. Uncia de paladiu a atins un nivel istoric în Statele Unite ale Americii, cel mai mare din ultimii șapte ani, și anume suma de 2.000 de dolari.

Prețul aurului a explodat în Statele Unite ale Americii

Pe piață, prețul aurului a atins până la 1,579 de dolari pe uncie, nivel cum nu a mai existat din luna aprilie a anului 2013, transmite presa economică din America.

Analistul Philip Futures spune că geopolitica este de vină pentru aceste fluctuații. Benjamin Lu susține că tensiunile recente dintre SUA și Iran ar putea să crească și mai mult prețul carburanților și al metalului galben.

Situația din Orientul Mijlociu aruncă piețele financiare în aer

„Dacă aurul trece de nivelul de rezistenţă de 1.585 dolari pentru o uncie, va ajunge la un nou nivel psihologic de 1.600 de dolari”, a mai spus Lu, scrie știrileprotv.ro.

Riscurile economice sunt foarte mari în contextul escaladării conflictului din Orientul Mijlociu. Președintele SUA, Donald Trump, a amenințat cu continuarea luptei împotriva terorismului.

Trump a spus că dacă regimul de la Teheran va ataca bazele militare ale SUA și instalațiile importante ale acestora din punct de vedere geostrategic din Orientul Mijlociu, represaliile vor veni imediat.

De cealaltă parte, Iranul spune că răspunsul ar putea fi unul disproporționat. Ieri, guvernul iranian a declarat că nu va mai respecta toate angajamentele asumate prin acordul nuclear internațional care a fost încheiat în anul 2015, când Barack Obama era președintele SUA.

Piețele financiare urmează să treacă prin noi șocuri financiare, iar creșterea prețului la aur este doar una dintre acestea.

O altă cauză a creșeterii prețului la aur este majorarea dobânzii de referință pentru următoarele 6 luni de către Rezerva Federală americană.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×