Preşedintele Societăţii Sud-Coreene pentru Medicina de Laborator, mesaj ferm legat de coronavirus! „La noi medicul asimptomatic nu tratează pacienţii COVID-19”

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
29/03/2020, 13:47
Preşedintele Societăţii Sud-Coreene pentru Medicina de Laborator, mesaj ferm legat de coronavirus! „La noi medicul asimptomatic nu tratează pacienţii COVID-19” GALERIE FOTO
Doctorii asimptomatici nu trebuie să trateze pacienți. Sursa foto - hepta.ro

Preşedintele Societăţii Sud-Coreene pentru Medicina de Laborator a transmis un mesaj ferm legat de coronavirus! Conform acestuia, 10.000 de persoane sunt verificate zilnic în Coreea de Sud, după ce la sfârşitul lunii februarie, în momentul vârfului de epidemie, guvernul de la Seul raporta chiar şi aproape 25.000 de testări.

Preşedintele Societăţii Sud-Coreene pentru Medicina de Laborator, mesaj ferm legat de coronavirus!

Profesorul Gye Cheol Kwon, preşedintele Societăţii Sud-Coreene pentru Medicina de Laborator, a vorbit cu Radio Iași despre strategia guvernului său. Acesta a precizat că în plan medical, ţara sa şi-a pregătit infrastructura necesară pentru a ţine piept epidemiei, dar şi un important număr de specialişti care să evalueze procesul de diagnosticare.

„Cu privire la teoria imunizării colective, 70% din populaţie ar fi infectată, iar restul de 30% ar obţine, să spunem, imunitate naturală. Dacă transpunem acest lucru atunci ar însemna că 35 din cei 50 de milioane de coreeni ar fi infectaţi. Astfel, considerând că rata mortalităţii ar fi de 1%, atunci ne-am aşteota la 350.000 de morţi, aşadar sacrificii şi compromisuri.

„La noi medicul asimptomatic nu tratează pacienţii COVID-19”

Aşa că guvernul coreean a mizat pe strategii de diagnosticare rapidă şi izolare, pentru că după prima noastră experienţă cu Sindromul respirator din Orientul Mijlociu (MERS) în 2015, am considerat diagnosticarea rapidă ca fiind extrem de importantă pentru a preveni răspândirea în comunitate, prin izolarea acestor persoane.

Prin contribuţia guvernului coreean direcţionată spre producătorii de kit-uri de testare, laboratoare de analiză, Coreea de Sud a reuşit să realizeze atât de multe teste într-o perioadă scurtă de timp. Datorită acestei diagnosticări incipiente, prin testarea masivă, am detectat focare, am înţeles natura virusului, mortalitatea populaţiei generale şi am prevenit potenţiale răspândiri”, a spus profesorul

Gye Cheol Kwon a vorbit și despre metodele de testare. „În general vorbind sunt trei metode de testare a virusului. Prima este cea standard pentru COVID-19 prin identificarea materialului lui genetic, PCR (reacție de polimerizare în lanț), are la bază o tehnologie care constă în generarea rapidă a unor copii multiple a unei secvențe țintă (ADN sau ARN) dintr-un patogen specific, produsul e amplificat PCR, fiind apoi detectat.

A doua metodă este cea serologică, aproape de locul de îngrijire al pacientului, care are la bază detectarea fie a antigenilor, fie a anticorpilor contra SARS-CoV-2. Este o căutare a anticorpilor produşi pentru a combate virusul.

A treia este cultura virală, dar are o durată mare, iar detectarea unei cantităţi mari de virus poate fi periculoasă. Metoda PCR este considerată a fi cea mai de încredere pentru detectarea virusului şi este recomandată de Organzaţia Mondială a Sănătăţii şi de Centrul de Control al Bolilor în SUA. Testarea PCR durează ore întregi şi presupune tehnică de laborator şi instrumente, iar testele serologice sunt mai simple şi durează mai puţin. Cu toate aceste, fidelitatea şi specificitatea testului serologic sunt mult mai joase decât metoda PCR.

Mai mult de atât, mai ales pentru că ar putea dura o săptămână sau două de când începe producţia de anticorpi de la expunerea la virus, persoanele infectate ar putea să nu fie diagnosticate.

Este foarte important să derulezi un test precis, chiar dacă presupune un timp mai îndelungat faţă de testul serologic. În Coreea de Sud doar testele PCR sunt utilizate pentru diagnosticarea COVID-19.Aproximativ 10.000 de teste în fiecare zi.

Dar la sfârşitul lui februarie, când a fost vârful epidemiei, realizam aproximativ 25.000 de teste pe zi. Niciodată. O persoană asimptomatică, poate fi şi doctor, nu ar trebui să trateze un pacient. Pentru că poate răspândi virusul mai departe”, a mai spus doctorul

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×