Președintele Braziliei, primul șef de stat infectat cu coronavirus! Ce se întâmplă cu Jair Bolsanaro

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
13/03/2020, 17:06
Președintele Braziliei, primul șef de stat infectat cu coronavirus! Ce se întâmplă cu Jair Bolsanaro GALERIE FOTO
Jair Bolsonaro a participat la o întâlnire cu Donald Trump. Sursa foto - Allen Eyestone/The Palm Beach Post via ZUMA Wire)

Președintele Braziliei este primul șef de stat infectat cu coronavirus! Jair Bolsonaro a fost testat pozitiv la infecţia cu COVID-19. Rezultatul testului a venit după ce şi secretarul de presă al preşedintelui brazilian s-a îmbolnăvit.


UPDATE / Preşedintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a dezminţit pe reţelele de socializare relatările din presa locală care susţineau că el este infectat cu coronavirus, relatează AFP şi EFE.

El a fost testat pentru coronavirus după ce secretarul său de presă, Fabio Wajngarten, a fost testat pozitiv pentru Covid-19, dar în cazul său rezultatul este negativ.


Președintele Braziliei, primul șef de stat infectat cu coronavirus!

Fabio Wajngarten a fost testat pozitiv în urma unei călătorii în Statele Unite, acolo unde a făcut parte din delegaţia lui Bolsonaro, primită de Trump la reşedinţa lui din Mar-a-Lago.

Deşi cei doi au fost în apropierea lui Wajngarten, atât Donald Trump cât şi vicepreşedintele Mike Pence au refuzat să fie testaţi pentru coronavirus.

Ce se întâmplă cu Jair Bolsanaro

”Preşedintele Jair Bolsonaro a făcut testul coronavirusului şi aşteptăm rezultatul”, a scris pe Twitter, fiul şefului statului. Trebuie specificat că preşedintele brazilian şi-a anulat o vizită şi nu avea nimic oficial în program.

Eduardo Bolsonaro, deputat brazilian și fiul președintelui a făcut, de asemenea, parte din delegaţia prezidenţială braziliană în Statele Unite, alături de ministrul de Externe Ernesto Araujo. Aceștia s-au întors de la Washington mai devreme decât era programat, pentru a fi testați în Brazilia.

Brazilia, o ţară imensă cu 210 milioane de locuitori, a înregistrat doar 60 de contaminări şi niciun deces până în prezent din cauza noului coronavirus, care a ucis aproape 5.000 de oameni în lume şi despre a cărui gravitate Bolsonaro a apreciat că este ”supraestimată”.

Pe de altă parte, Casa Albă a anunţat că nimic nu justifică ”în acest stadiu” testarea cu privire la coronavirus a preşedintelui Donald Trump, care s-a aflat lângă consilierul lui Bolsonaro care poartă virusul.

”Preşedintele (Donald Trump) şi vicepreşedintele (Mike Pence) practic nu au avut nicio interacţiune cu consilierul care a fost testat pozitiv şi nu au nevoie să fie testaţi în acest stadiu”, a anunţat o purtătoare de cuvânt a Executivului american, Stephanie Grisham.

Precizăm că Fabio Wajngarten, şeful serviciului de presă al lui Jair Bolsonaro, a fost prezent la o întâlnire a celor doi lideri, la Mar-a-Lago, în Florida. El a postat pe Instagram o fotografie în care apare în stânga preşedintelui american.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×