Presa străină reacționează după rezultatul alegerilor prezidențiale din România: ”Candidatul Pro – UE este preferat”

Alexa Serdan   
în Alegeri Prezidențiale 2019
11/11/2019, 07:36
Presa străină reacționează după rezultatul alegerilor prezidențiale din România: ”Candidatul Pro – UE este preferat”
Împotriva cui va lupta actualul președinte în turul doi: Viorica Dăncilă sau Dan Barna? Sursa foto: digi24.ro

Duminică, 10 noiembrie, a avut loc primul scrutin al alegerilor prezidențiale în România. Presa internațională a fost cu ochii pe cetățenii români și pe candidați, iar mai multe publicații au reacționat după ce au fost date primele rezultate ale alegerilor.

Ce scriu publicațiile din străinătate despre rezultatul alegerilor prezidențiale din România

Presa internațională a relatat despre rezultatul alegerilor prezidențiale care au avut loc ieri, 10 noiembrie, în România și în perioada 8-10 noiembrie în Diaspora. Mai multe publicații au scris că președintele în exercițiu Klaus Iohannis a ieșit pe primul loc conform sondajelor efectuate la ieșirea de la urne.

„Preşedintele României, Klaus Iohannis, a câştigat primul tur al scrutinului prezidenţial şi se va întâlni în turul al doilea, peste două săptămâni, cu fostul premier Viorica Dăncilă, arată sondajele efectuate la ieşirea de la urne”, scrie agenţia Bloomberg, potrivit digi24.ro. „România a organizat alegeri prezidenţiale / Candidatul pro-UE este preferat”, titrează agenţia Associated Press.

Cu cine se va întâlni Klaus Iohannis în turul doi al alegerilor prezidențiale

Marea necunoscută a alegerilor prezidențiale din turul doi va fi împotriva cui va lupta actualul președinte: Viorica Dăncilă sau Dan Barna. O publicație internațională a notat că președintele în exercițiu se va întâlni în turul doi cu fostul premier al României Viorica Dăncilă. „Sondajele efectuate la ieşirea de la urne în România arată că preşedintele în funcţie, Klaus Iohannis, probabil se va întâlni în turul al doilea cu liderul social-democrat Viorica Dăncilă”, relatează Deutsche Welle.

Jurnaliștii de la Politico notează că PSD va trece prin momente dificile în perioada următoare, mai ales după ce au fost înlăturați de la putere. „Vremuri grele pentru PSD. Partidul este acum în opoziție, după ce a fost înlăturat de la putere luna trecută și a pierdut constant din suportul public în contextul masivelor proteste anticorupție”, au relatat cei de la Politico, potrivit libertatea.ro.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×