Presa americană a prezentat noi imagini cu momentul în care cele două rachete iraniene lovesc avionul Ukraine Airlines. Video

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
15/01/2020, 14:38
Presa americană a prezentat noi imagini cu momentul în care cele două rachete iraniene lovesc avionul Ukraine Airlines. Video
Noi imagini cu rachetele iraniene lovind avionul Ukrainian International Airlines *foto: captură youtube New York Times

Reputatul cotidian american New York Times a publicat marți noi imagini video care arată momentul în care două rachete lansate de la o bază militară din apropiere de Teheran lovesc avionul de tip Boeing 737 al companiei Ukraine International Airlines, cel care a fost doborât pe 8 ianuarie.

Noi imagini cu avionul Ukraine Airlines, doborât de două rachete iraniene

Imaginile au fost înregistrate de o cameră video de supraveghere și filmate cu un telefon mobil. Ele arată traiectoria unui obiect luminos noaptea, apoi o explozie pe cer după aproape 20 de secunde. Al doilea obiect luminos este lansat zece secunde mai târziu din același loc, în aceeași direcție și explodează după alte zece secunde.

Un minut mai târziu apare o minge de foc în partea de sus a ecranului. Jurnaliștii americani susțin că pe imagini sunt prezentate de fapt cele două rachete și avionul Boeing al companiei Ukraine International Airlines.

Cotidianul american subliniază că imaginile sunt „verificate” și explică „de ce transponderul aeronavei a încetat să funcţioneze cu câteva secunde înainte de a fi lovit de o a doua rachetă” şi că aeronava a reuşit să-şi schimbe traiectoria pentru a reveni la aeroport înainte de a se prăbuşi.

Înregistrarea a fost făcută de o cameră instalată pe acoperişul unei clădiri din apropierea satului Bid Kaneh, la 6 km de o bază militară iraniană. Satul este situat la aproximativ 30 km nord-vest de aeroportul internaţional din Teheran.

Cazul avionului ucrainean doborât de iranieni a scos oamenii în stradă la Teheran

Noile imagini vin în contextul în care persoana care a postat online săptămâna trecută imaginile video cu momentul în care avionul ucrainean de pasageri este lovit de racheta iraniană a fost luat în custodia Gărzilor Revoluţionare iraniene.

De asemenea, mai multe persoane au fost arestate în legătură cu tragedia aviatică în care şi-au pierdut viaţa 176 de pasageri aflaţi la bordul aeronavei ucrainene, arată Reuters, citând autoritățile locale.

Proteste masive împotriva regimului iranian au avut loc pe străzile din Teheran, după ce autoritățile au fost acuzate că au negat orice responsabilitate înainte de a admite o ”eroare umană”. Nu mai puțin de 30 de persoane care au participat la protestele din aceste zile au fost arestate.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×