Preotul Vasile Răduca, prima reacție după declarațiile despre sex, viol și musulmani! „Aceste aspecte țin și de educația primită”

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
24/07/2019, 19:10
Preotul Vasile Răduca, prima reacție după declarațiile despre sex, viol și musulmani! „Aceste aspecte țin și de educația primită” GALERIE FOTO
Preotul Vasile Răduca spune că vorbele lui au fost greşit înţelese. Sursa foto - facebook

Preotul Vasile Răduca a oferit o primă reacție după declarațiile despre sex, viol și musulmani! „Regret faptul că vorbele mele, adresate în contextul unui dialog la radio, cu persoane care cereau îndrumare din punct de vedere creştin ortodox pentru situaţiile delicate de viaţă în care se aflau, au avut un ecou nedorit”, a spus prodecanul Facultății de Teologie, într-o poziție trimisă Paginademedia.ro.

Preotul Vasile Răduca, prima reacție după declarațiile despre sex, viol și musulmani!

„Revin, aşadar cu explicaţii pe care le găsesc necesare pentru a clarifica problemele extrem de delicate care nu puteau fi ‚rezolvate’ la telefon şi la radio, din lipsă de timp, dar care au avut un răspuns cât se poate de valid din punct de vedere teologic. Sper ca punctul meu de vedere, in perfect acord cu dogma crestin-ortodoxa si clarificat in aceste randuri să tempereze multe din aspectele generate de graba cu care, poate, am vorbit în contextul dialogului telefonic, la radio”, a mai spus preotul.

Poziția prodecanului vine după ce CNA a sancționat Radio Trinitas TV cu somație publică, în urma afirmațiilor făcute de acesta la radioul Patriarhiei despre religia musulmană, despre sex și despre sarcinile din viol. „Din punctul de vedere al moralei creștine, relatiile sexuale sunt permise exclusiv în cadrul căsătoriei, altfel omul își poate duce viaţa şi fără să întrețină relații sexuale. Morala creștină nu este de acord cu utilizarea prezervativului.

Preotul Vasile Răduca, prima reacție după declarațiile despre sex, viol și musulmani! Vasile Răduca
Vasile Răduca este prodecan al Facultății de Teologie. Sursa foto – facebook

Ce mesaj a transmis prodecanul Facultății de Teologie

Cea mai bună metodă contraceptivă și acceptată de Biserică este abstinența. Orice act sexual are urmări mult mai profunde decât simpla jubilare sexuală individuală a ambelor sexe şi are o finalitate. In cazul unui viol care ar presupune o eventuală stare de graviditate, în ciuda traumei suferite, victima are la dispoziție câteva ore în care ar putea ajunge la un centru medical specializat, unde primește îngrijiri igienice speciale (sau poate face ea însăși acest lucru), încât violul să nu se soldeze cu o sarcină. Aceste aspecte insă țin și de educația primită.

Punctul de vedere al specialiștilor, pe care acum regret că mi l-am însușit și l-am expus, este că, dacă o femeie rămâne însărcinată în urma unui viol, este vorba mai degrabă de un viol la care aceasta a fost constrânsă să consimtă din punct de vedere fiziologic. Personal, sunt împotriva oricărei forme de viol. Nu am nimic cu căsătoriile inter-etnice și inter-religioase”, a mai spus preotul Vasile Răduca

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×